Дитячий будинок сімейного типу у Мокрій Калигірці отримав новий дім

Дитячий будинок сімейного типу у Мокрій Калигірці отримав новий дім

Днями в с. Мокра Калигірка Катеринопільського району відбулося урочисте відкриття нового житлового будинку, який побудовано за сприяння благодійного фонду «Міст в життя» для дитячого будинку сімейного типу, на базі родини Куценків.

Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській ОДА.

Маючи 4 рідних дітей, Куценко Павло Павлович та Алла Сергіївна відкрили свої серця і домівку ще для 6 дітей-вихованців – дітей, позбавлених батьківського піклування.

Захід відбувся за участі голови благодійного фонду «Міст в життя» Вальдемара Шредера, директора центру Християнського життя України Михайла Отаманського, керівника з будівництва житлових будинків для дитячих будинків сімейного типу в Україні Сергія Книша, заступника голови Катеринопільської районної державної адміністрації Ірини Міненко, начальника служби у справах дітей обласної державної адміністрації Оксани Покатілової та інших.

Гості привітали родину з новосіллям, подякували батькам за їх шляхетну справу та подарували подарунки.

Довідково:

За останні роки в області спостерігається тенденція до зменшення чисельності дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування: з 2 696 дітей у 2010 році до 2 256 дітей у 2015 році (станом на 01.07.2015).

Натомість спостерігається збільшення кількості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які охоплені сімейними формами виховання (опіка, піклування, прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу), з 2 105 (78 %) – у 2010 році до 2 073 (91,9 %) – у 2015 році (станом на 01.07.2015).

На цей час на Черкащині функціонує 130 прийомних сімей та 32 дитячі будинки сімейного типу, в яких виховується 472 дитини-сироти та дитини, позбавлені батьківського піклування.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x