Очільник області підтримав підприємців у їхній суперечці з владою міста

Очільник області підтримав підприємців у їхній суперечці з владою міста

Обласний керманич закликав міську владу навести лад із МАФами
Чіткі правила та рівні умови. Лише так слід вирішувати конфлікт довкола малих архітектурних форм у Черкасах. Так вважає голова Черкаської ОДА.
Свою позицію Юрій Ткаченко озвучив на початку засідання виконкому. Воно сьогодні, на прохання громади, відбувається в Будинку рад. На засіданні розглядають оскандалене питання про демонтаж тимчасових споруд.

Уже рік, як міська рада запровадила мораторій на розміщення МАФів у Черкасах і на продовження договорів щодо них. Натомість міський департамент архітектури мав розробити чіткі та зрозумілі правила гри на цьому ринку.

– Шановні, невже для розроблення змін до правил розміщення тимчасових споруд треба рік? – звернувся до міських владців обласний керманич. – Ви пишете по слову в тиждень? Ви ж за цей час наплодили ще більше незаконних МАФів і лише посилили конфлікт.

Юрій Ткаченко запитав у присутніх на засіданні виконкому підприємців, чи їх за цей рік долучали до розроблення нових правил розміщення МАФів. Вони відповіли, що ні. Аналогічне заперечення пролунало й на інше запитання обласного керманича: чи поніс відповідальність хоч один чиновник за затягування цього процесу.

– Так не має бути, – підсумував голова Черкаської ОДА. – Як і в нас в адміністрації, так і в міськвиконкомі є конкретні чиновники, які саботують питання. І вони мусять відповісти. Тому перед тим, як зносити хоч одну тимчасову споруду, треба нарешті визначити чіткі правила їхнього розміщення, враховуючи думку громади та підприємців. Далі скасувати мораторій і визначити чіткий термін, за який підприємці мусять узаконити свої МАФи. І лише до тих, хто проігнорує ці вимоги, вже застосувати санкції.

Із такими пропозиціями Юрія Ткаченка погодилися присутні в залі підприємці. Також він попросив правоохоронні органи відстежувати цю ситуацію та відреагувати на скарги підприємців, чиї МАФи демонтували, а майно, за їхніми словами, зникло безвісти.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x