Черкаське сміттєзвалище заповнене по вінця

Ірина Головка, кореспондент: «Щодня з міста сюди привозять 300 тонн сміття, а це майже 5 залізничних вагонів. За десять років існування ось цього полігону назбиралося майже 10 гектарів непотребу»
Цей полігон заповнений по вінця. Життя йому продовжать хіба обваловуванням. За кілька місяців міське сміттєзвалище востаннє обнесуть піщаною стіною.

Олександр Варденський, директор КП «Черкаська служба чистоти»: «І це дозволить до наступного літа, можливо десь до серпня складати сміття. Надалі експлуатація полігону буде не можлива, у зв’язку з тим, що не буде куди класти сміття»
Вирішувати черкаську сміттєву проблему готові арабські інвестори. Ті планують збудувати сміттєпереробний завод. Непотріб, кажуть, перетворять на електроенергію. Переконують: їхній пілотний проект – це новий підхід до управління відходами. Обрали Черкащину не випадково, бо, кажуть, це «зручний» регіон для інвестицій.

Андрій Богоявленський, представник інвестора: «Это даст, во-первых, чистоту окружающей среды, так же параллельно это даст возможность научить детей к правильному обращению с отходами, непосредственно это даст возможность создания новых рабочих рук, постоянных, поскольку отходы не прекратятся»

Вирішувати сміттєву проблему у міськраді взялися трьома шляхами. Окрім продовження безпечного використання старого звалища, розробляють проект нового полігону. Він, кажуть у Раді, слугуватиме ще з десяток років. Розглядають і будівництво заводу.

Олександр Ільченко, заступник міського голови: «Для міста Черкаси з його кількістю сміття будівництво сміттєспалювального заводу з обсягами фінансування інвестицій від ста мільйонів євро, це досить великі затрати. І нині немає інвестора, який готовий вкласти такі великі кошти на довгий строк окупності»

Сергій Одарич, міський голова м. Черкаси: «Шлях наш, черкаський, тільки у будівництві такого заводу. Але будівництво подібного об’єкту потребуватиме кількох років, як мінімум, на цей період має бути місце для захоронення. Крім того, я вважаю, ідеальним варіантом розглядати захоронення зараз як складування сировини для майбутнього заводу»
Нинішнє сміттєзвалище засиплють землею. Під таким «ковпаком» воно перегниватиме кілька сотень років.

Подібні публікації

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x