Директор черкаського інтернату розтратив близько 700 тис бюджетних грошей

Директор черкаського інтернату розтратив близько 700 тис бюджетних грошей

Працівники управління протидії злочинності в сфері економіки в Черкаській області викрили оборудку з розтрати бюджетних коштів в особливо великих розмірах. Кошти виділялися на реконструкцію будинку-інтернату. Відкрито кримінальне провадження, проводиться досудове розслідування. Про це «Нова Доба» дізналася в СЗГ УМВС України в Черкаській області.

Працівники міліції встановили, що директор будинку-інтернату вклав договір будівельного підряду на суму близько 950 тисяч бюджетних коштів для проведення комплексу робіт з реконструкції котельні. По завершенню реконструкції та після підписання акту виконаних робіт кошти у повному обсязі були перераховані фірмі – підрядчику. Проте під час перевірки було виявлено розбіжність між фактичним обсягом виконаних ремонтно-будівельних робіт та обсягом робіт, які передбачені договором на суму 680 тисяч бюджетних коштів.

На сьогодні посадовцю оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 5 статті 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Перевіряється інформація про можливість налагодження ним схеми так званих «відкатів». Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу. Досудове розслідування триває.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x