Микола Кушнір: Якщо люди хочуть реально заощаджувати, то потрібно ставити лічильники й на тепло, і на гарячу воду

Микола Кушнір: Якщо люди хочуть реально заощаджувати, то потрібно ставити лічильники  й на тепло, і на гарячу воду

Директор комунального підприємства «Черкаситеплокомуненерго» Микола Кушнір говорить, що, якщо мешканці будинку, ОСББ чи ЖБК хочуть заощаджувати, то вони мають встановити лічильники тепла не лише на опалення, але й на гарячу воду. З юридичної точки зору, за його словами, має відбуватися загально будинковий облік, а не лише його частина. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаській міській раді.

У будинках, де встановлені ІТП (а таких – 103) одразу ведеться облік тепла і гарячої води, тож люди знають скільки спожили.

– Зараз дуже багато звертається представників будинків з питанням: чому потрібно встановлювати лічильники тепла і лічильники на гарячу воду. Відповідаємо. Якщо люди хочуть реально заощаджувати, то потрібно ставити прилади обліку і на тепло, і на гарячу воду. Чому так? Бо мережі гарячої води частково виконують функції опалення: сушилки для рушників, стояки, мережі, що проходять через під’їзд, підвал тощо, – розповів Микола Кушнір.

Він зазначив, що лічильник на гарячу воду дає величезний плюс. Люди платять за те, що спожили. У випадку проведення гідравлічних випробувань чи ремонту мереж, люди не платитимуть, бо прилади обліку не рахуватимуть.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x