Катеринопільщина долучається до проекту ЄС

Катеринопільщина долучається до проекту ЄС

5 серпня у Катеринополі відбувся інформаційний семінар про проект «Створення регіонального навчально-практичного центру розвитку багатофункціональних кооперативів», який упроваджує Департамент агропромислового розвитку Черкаської обласної державної адміністрації та фінансує Європейський Союз у рамках програми ЄС «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні».

Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

З детальною інформацією про Проект та умовами участі в ньому виступили члени команди проекту – Таміла Лепьошкіна, координатор заходів проекту, Валерій Бегменко, керівник проекту, та Анатолій Рекун, заступник керівника з навчальної роботи.

Для того, щоб семінар був цікавим і змістовним для запрошених сільських та селищних голів, представників агропромислового комплексу Катеринопільщини, в якості тренерів були залучені кращі фахівці Уманського національного університету садівництва. Ольга Макушок, завідувач Міжрегіонального навчально-практичного центру розвитку сільських територій, доцент кафедри маркетингу, кандидат економічних наук, розповіла присутнім про роль сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, основні принципи їх функціонування, бізнес-планування та маркетинг. Олександр Дубін, доцент кафедри екології і безпеки життєдіяльності, кандидат ветеринарних наук, прочитав лекцію про один із провідних напрямів, який підтримує Проект, – кролівництво.

Як зазначила начальник управління агропромислового розвитку Катеринопільської райдержадміністрації Ганна Гаркава, основна мета цього проекту – створення комунального підприємства «Регіональний навчально-практичний центр розвитку багатофункціональних кооперативів». Першочерговою ціллю Центру розвитку буде розведення племінного поголів’я кролів з послідуючою передачею сільськогосподарським обслуговуючим кооперативам з метою поширення в області, а отже і на теренах Катеринопільщини, кооперативного руху та збільшення робочих місць на селі.

Окрім розвитку кролівництва, підтримуються також й інші напрямки діяльності кооперативів, серед них – молочарство, ягідництво та ін.
Передбачено передачу у безкоштовне користування кооперативам міні-ферм для кролів та племінне поголів’я кролів, фруктові сушарки, танки для охолодження молока, саджанці плодово-ягідних рослин (смородина, малина, аґрус, суниця та ін.).

Таким чином покращиться соціально-економічна ситуація в сільській місцевості та на продовольчих ринках області за рахунок збільшення якісної сільськогосподарської продукції за доступними цінами.

Василь ХОДЗІЦЬКИЙ

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x