Незабаром у Черкасах відкриється шаховий клуб

Незабаром у Черкасах відкриється шаховий клуб

Останні «штрихи» і ще незначні ремонтні роботи та на початку вересня гостинно відчинить свої двері міський шаховий клуб для спортсменів – шахістів та охочих навчитися гри у шахи. Про це «Нова Доба» дізналася в департаменті освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради.

У сучасному світі багато країн, незалежно від рівня життя і технічного прогресу, приділяють пильну увагу розвитку цієї гри, особливо серед дітей. Шахи – древня гра мудреців. Історія шахів налічує не менше ніж півтори тисячі років. Вважається, що гра з\’явилась в Індії у VI ст. нашої ери.

Шаховий клуб організований для розвитку логічного мислення дитини та змістовного проведення вільного часу, виховання свідомості й суспільної активності, витривалості та вміння аналізувати, планувати, здійснювати позиційні маневри та комбінації у шаховій грі. На кожному занятті дитина побуває у захоплюючому та чарівному світі шахів, стане учасником різноманітних дидактичних ігор та вправ, які допоможуть їй засвоїти новий матеріал.

Вихованці на заняттях вивчають історію виникнення шахів, оволодівають основами шахової гри, отримують навики участі у змаганнях, приймають участь у турнірних зустрічах, змаганнях різних рівнів. Шаховий клуб, що працює на базі Черкаського міського багатопрофільного молодіжного центру знаходиться за адресою: вул. Благовісна, 170 та чекає юних спортсменів віком від 5 років.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x