На Лисянщині в державну власність повернуть землі вартістю понад 1,6 млн грн

На Лисянщині в державну власність повернуть землі вартістю понад 1,6 млн грн

Прокурором Лисянського району вжито заходів представницького характеру для повернення державі земель, незаконно переданих у приватну власність громадянам. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі прокуратури Черкаської області.

Установлено, що в 2009 році розпорядженням Лисянської районної державної адміністрації в порушення вимог земельного законодавства без повідомлення Кам’янобрідської сільської ради, у приватну власність кільком жителям Київської області передано землі резервного фонду загальною площею близько 70 га.

З’ясовано, що ще в 2010 році Черкаський окружний адміністративний суд скасував незаконні розпорядження Лисянської районної державної адміністрації, однак спірні землі так і не повернуті у власність держави.
Прокурором скеровано до суду позов в інтересах держави в особі Головного управління Держземагентства в Черкаській області про витребування з незаконного володіння 35 земельних ділянок загальною вартістю понад 1,6 млн грн.

Рішенням Лисянського районного суду Черкаської області позов прокуратури задоволено в повному обсязі.
Органи прокуратури області продовжують вживати дієвих заходів, спрямованих на повернення державі незаконно вилучених земельних ділянок.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x