Одарич перевірив, як заміняють вікна у школі №8

Одарич перевірив, як заміняють вікна у школі №8

Міський голова Черкас Сергій Одарич проінспектував роботи зі встановлення вікон в ЗОШ № 8, що районі залізничного вокзалу. Керівництво школи показало йому спортивну залу, де завершили поточний ремонт, роботи зі встановлення склопакетів в холі. Загалом за два роки у цьому навчальному закладі замінили старі вікна на понад 900 тис грн і відремонтували аварійний туалет. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

Сергій Одарич залишився задоволений роботами. Однак виявив низку недоліків, які підрядник пообіцяв усунути найближчим часом.

– Треба звернути увагу на відкоси. Адже на вікнах першому поверсі роботи виконані, а на другому я помітив, що вони не зроблені. Школа стара, цегляні стіни. Те, що почали втілювати заходи з енергозбереження – правильно. Найбільші втрати у цьому закладі відбуваються через вікна, які нині якраз і замінюють, – говорить Сергій Одарич.

За словами міського голови, завдяки енергоощадним технологіям, які проводять у бюджетних закладах, зменшується споживання енергоносіїв. Відповідно міський бюджет менше платить за спожите тепло. Щороку місто витрачає на опалення бюджетних установ понад 100 млн грн. Енергоощадні заходи – утеплення стін, заміна вікон, облаштування ІТП – дозволять зменшити споживання тепла на 30-40%, а це економія до 40 млн щороку!

Директор школи Тетяна Саєнко розповіла, що роботи з заміни вікон розпочали ще минулого року. Тоді було замінено 21 вікно, а вже цього року встановили 91 склопакет.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x