У селі на Драбівщині створено культурно-мистецький центр

У селі на Драбівщині створено культурно-мистецький центр

Порядок у селі – це так, як порядок у будинку чи на подвір’ї. І коли благоустрій подвір’я радує тільки господарів, то культура і чистота сільських вулиць створює приємну атмосферу комфорту для усіх сільських жителів. Саме з цієї позиції вирішуються усі питання впорядкування населених пунктів рідного краю.

Центр села Перервинці – то його обличчя. Тут парк, магазини, ФАП, неподалік двоповерхова будівля школи, а поруч, на центральній вулиці села – ще одне двоповерхове приміщення. Тут колись був дитячий садок, в якому виховувалися три групи дітей дошкільного віку. На жаль це вже хоч і недалека, але історія. Більше десяти років тому в зв’язку з відсутністю необхідної кількості дітей дитячий садок закрили, будівля потроху почала руйнуватися.
Депутати сільської ради вирішили прийняти приміщення колишнього дитячого садка в комунальну власність сільської громади. «Нова Доба» про це дізналася в Драбівській районній раді.

З ранньої весни багато зробили по благоустрою подвір’я колишньої дошкільної установи. Очищено та впорядковано доріжки, встановлено лавочки для відпочинку, розчищено яблуневий садок, висаджено клумби. Багато роботи зроблено по ремонту самого приміщення. Пофарбовано вікна і двері, відремонтовано фундамент, забетоновано підлогу балконів, пофарбовано їхні перила. На першому поверсі розмістилися установи культурно-освітньої роботи: сільська бібліотека, музейна кімната старовинних речей та побуту, приміщення для занять учасників самодіяльного народного хорового колективу сільського Будинку культури. У кімнатах встановлено енергозберігаючі вікна та електричні конвектори.
Колись занедбаному приміщенню дане нове життя і нова назва – Культурно-мистецький центр. Зараз виконуються роботи по виготовленню технічної документації на приміщення.

Великий об’єм робіт по ремонту приміщення і благоустрою території виконали директор Перервинцівського Будинку культури А. Розсоха, художній керівник Г. Солопенко, солістка хору О. Гостіщева, будівельники А. Гостіщев, В.Розсоха, В. Самойленко, електрозварювальник П. Барабаш. Усі працювали з завзяттям та ентузіазмом, адже будувати, створювати красу – благородно і приємно.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x