Перший в області рентген-флюорограф з’явиться в Шполянській лікарні

Перший в області рентген-флюорограф з’явиться в Шполянській лікарні

Перший в області рентген-флюорограф вартістю 1 млн 450 тис гривень уже через місяць запрацює в районній лікарні Шполи. Про це повідомив голова Шполянської райдержадміністрації Володимир Потапенко. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ОДА.

Старе обладнання районної лікарні давно треба було замінити, але коштів, щоб закупити нові медичні апарати, не було.
– Старий флюорограф ще 1973 року випуску.Кожного року до лікарні зробити флюорографію чи рентген приходять до 25 тисяч осіб. Тож, зрозуміло, що у нас була гостра необхідність оновити обладнання. Ми з цим питанням звернулися до спонсорів, адже з обласного бюджету отримати кошти на ці потреби не було змоги, оскільки цьогоріч район вже отримав 1 млн 306 тис гривень на очисні споруди, – розповів Володимир Потапенко. – Відгукнувся керівник ТОВ «ЛНЗ» і член партії «Черкащани» Дмитро Кравченко, який буквально декілька днів тому перевели необхідні кошти.

Нове обладнання розпочне роботу через місяць. Воно здійснює у 2-3 рази менше опромінення на організм порівняно зі старим апаратом. Крім того, значно збільшиться швидкість прийому пацієнтів та покращиться якість отриманих зображень.
У майбутньому лікарню планують обладнати колоноскопом, за допомогою якого можна буде виявити різноманітні захворювання кишківника. Зараз же у лікарні тривають ремонтні роботи у внутрішніх приміщеннях та з утеплення вікон.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x