Медики створюють власну мережу зв’язку

Медики створюють власну мережу зв’язку

Міністерство охорони здоров’я України першим серед центральних органів виконавчої влади започаткувало власну систему телеконференцзв´язку між підвідомчими закладами. На грудень 2013 року захищена багатоточкова система телеконференцій (ЗБСТ) автономно використовується вже у шести регіонах області. Про це «Нова Доба» дізналася в департаменті охорони здоров’я Черкаської ОДА.

Як повідомили в департаменті охорони здоров’я, розгортання ЗБСТ було впроваджено Наказом МОЗ України від 20 листопада 2012 року № 932. Це значно полегшило та здешевило проведення нарад, семінарів, конференцій, відкритих лекцій, засідань тощо.

Протягом року було проведено 120 заходів різної форми та рівнів складності, з них 21 – за участю міністра. Найбільша аудиторія, яка зібралась онлайн (56 700 учасників з усієї України) слухала відкриту лекцію міністра охорони здоров\’я 3 вересня 2013 року.

Було проведено шість акцій «Запитай міністра», під час яких на зв\’язок з керівництвом виходили і медичні працівники, і самі пацієнти. Вони мали змогу запитати та отримати відповіді на усі проблемні питання безпосередньо від першої особи медичної галузі. Коли акція проходила вперше, на зв\’язку з Міністром було 76 протитуберкульозних диспансерів і лікарень. В історії роботи фтизіатричної служби України заходів подібного масштабу ще не було.

Під час проведення акції до Всесвітнього дня серця поспілкуватися з Міністром мали змогу і пересічні громадяни. У десяти регіонах країни були спеціально облаштовані місця, де можна було задати питання Раїсі Богатирьовій та провідним кардіологам України.

Не менш важливою є й форма відкритих лекцій. Виступ у Національному медичному університеті ім. О.О. Богомольця лауреата Нобелівської премії миру, академіка РАН і РАМН Є.І. Чазова слухали студенти 18 вузів України, а онлайн-трансляцію на сайті МОЗ України відвідало 5 817 користувачів.

Сімейні лікарі, навіть у географічно найвіддаленіших куточках країни, не ізольовані від отримання нової інформації про сучасні досягнення і практичний досвід своїх колег.

Досягнення Міністерства у галузі комунікацій 23 жовтня 2013 року було відмічено Національною медичною премією. А ДП «Інженерно-технічний центр МОЗ України», який забезпечує технічне супроводження ЗБСТ, двічі брав участь у галузевих виставках (VI Міжнародному форумі «Комплексне забезпечення лабораторій» та 22-й Міжнародній виставці «Охорона здоров’я – 2013»), де демонстрував комунікаційні можливості Міністерства, приєднавши до роботи регіональні заклади та відповідних спеціалістів.

Довідково: захищена багатоточкова система телеконференцій (ЗБСТ) надає можливість об’єднувати в одну конференцію до 200 точок-учасників і проводити в онлайн-режимі декілька заходів одночасно. Система телеконференцій зарекомендувала себе як ефективна складова моделі сучасного управлінського процесу, яка підтримується і у регіонах. Івано-Франківськ, наприклад, майже відразу почав використовувати ЗБСТ для проведення місцевих заходів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x