Лівобережжя Черкащини поки що без цифрового телебачення

Лівобережжя Черкащини поки що без цифрового телебачення

Білою плямою на карті області лишається поки Лівобережжя. Тутешні жителі не мають змоги дивитися цифрове телебачення в належній якості. Про це на виїзному засіданні Національної ради з питань телебачення та радіомовлення в Черкасах сказав голова ОДА Юрій Ткаченко.

Передавальне обладнання цифрового ТБ вже встановлено у восьми населених пунктах області. Його аудиторія теж зростає. Це завдяки безкоштовному наданню спеціальних тюнерів пільговикам. Також цифрові перетворювачі є у вільному продажі.
– Але все одно це питання потрібно врегулювати на державному рівні, – наголошує очільник області Юрій Ткаченко. – Можливо, ухвалити державну програму – щоби при вимкненні аналогового мовлення не мали соціальної напруги. Окрім того, ми виявили низку проблем, упроваджуючи цифрове телебачення. Передовсім, це – невелика потужність сигналу, де щільна багатоповерхова забудова. Також в області є зони невпевненого приймання сигналу, попри вісім передавачів.

Водночас у Національній раді з питань телебачення та радіомовлення заспокоюють: аналогове ТБ не відімкнуть, поки не буде виконана низка умов. Зробити це у владі планували ще з 1 січня цього року. Потому відтермінували.

– Особисто я не проголосую за повне відімкнення аналогового ТБ, поки не буде виконано три умови, – зауважує голова Нацради з питань телебачення та радіомовлення Юрій Артеменко. – По-перше, в достатній кількості не буде тюнерів у людей. По-друге, поки не буде більш-менш охоплено покриття територій. По-третє, доки не буде зрозумілий оператор цифрового мовлення. На сьогодні власник компанії «Зеонбуд», яка має здійснювати перехід на цифрове мовлення, невідомий. За неофіційною інформацією, це Ахметов чи Фірташ. Щоби не було так, що ми перейшли, а потім невідомий власник узагалі вимкнув телебачення.

Нагадаємо, Україна переходить на цифровий формат мовлення ще з 2008 року. Тоді була ухвалена урядова програма. На відміну від аналогового, цифрове ТБ якісніше за звуком і зображенням.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x