Лісова дорога на Уманщині економить витрати на пальне

Лісова дорога на Уманщині економить витрати на пальне

Лісова дорога, яку збудували 2 роки тому у Собківському лісництві, нині дозволяє зменшувати транспортні витрати не лише працівникам лісового господарства, а й жителям довколишніх сіл – Громи та Шарин. Вона об’єднала два населені пункти, та позбавила потреби нарізати зайве коло через Умань, аби дістатися до місця призначення.

Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

– Будували лісову дорогу, щоб забезпечити вивозку лісу з Громівського урочища, – розповідає лісничий Собківського лісництва Петро Шевчук. – Раніше доводилося їздити через село, що іноді викликало нарікання місцевих жителів. Мовляв, завантажений транспорт розбиває і без того не найкращі сільські дороги. Загострювати конфлікт лісівники не стали і пішли назустріч громаді, спорудивши нову дорогу – через ліс.

– Тепер у виграші – обидві сторони, адже економлять і час і витрати. – констатує директор Уманського лісгоспу Іван Назаревич. Новий шлях тепер виводить відразу на трасу Одеса-Київ, що зручно і для подорожніх, і для транспортування лісопродукції.

Нагадаємо, що будівництво дороги розпочали ще у 2012 році, завершили у 2014 р. Загальна протяжність склала близько 6 км.
Лісова дорога на Уманщині економить витрати на пальне
За словами директора лісгоспу Івана Назаревича, будівництво проводили з урахуванням усіх технологічних вимог і особливостей, з використанням щебеневої суміші. – Оскільки працювали на совість, то і перші випробування часом дорога проходить гідно, – зазначає керівник підприємства.

І хоча будівництво лісових сполучень досить затратна справа, все ж розвивати лісову інфраструктуру необхідно, переконані лісівники. Тим більше, коли вона має ще й соціальне значення.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x