Відновити організм після новорічного застілля допоможе вівсянка і трав’яний чай

Відновити організм після новорічного застілля допоможе вівсянка і трав’яний чай

За все в житті доводиться платити. Кожне свято, на жаль, залишає після себе не лише масу чудових вражень і спогадів, а й досить неприємні наслідки для нашого організму. Печінка сердиться на зайві 100 грамів, підшлункова згадує недобрим словом ласощі і прянощі, а стрілка на вагах підступно переповзає далеко за потрібну позначку. Отже, саме час зайнятися очищенням і відновленням організму.

Відновити організм після новорічного застілля допоможе вівсянка і трав’яний чай

Пора змінити меню
Ще давні лікарі відкрили принцип «подібне лікується подібним». Щоб скористатися ним, потрібно згадати, що саме призвело до появи хвороби і яким шляхом вона потрапила в організм. У нашому випадку все просто. Отже й лікування буде цілком передбачуваним. Якщо апетит і гарний смак призвели до перевантаження організму, то й відповідати за це також доведеться їм.
* Перш за все, забезпечте організм достатньою кількістю води, адже саме вона вбиратиме в себе і виводитиме основну масу шкідливих речовин. Пийте багато, але невеликими порціями не менше 2 літрів в день до повного відновлення організму.
* Напевно, зрозуміло, що про алкогольні і газовані напої наразі варто забути. Це ж стосується також і кави та міцного чорного чаю. Добре виводять шлаки узвари з сухофруктів та компоти із морожених ягід, соки (особливо цитрусові) і зелений чай. Особливо корисні трав’яні чаї та різні шлункові і печінкові збори.
* На столі, особливо зранку, має обов’язково з’явитися каша з вівсяних пластівців. Вона не лише допоможе шлунку відпочити і заспокоїтися, а й прочистить кишечник, витягуючи за собою назовні продукти розпаду новорічного олів’є і шуби.
* Обмежте вживання білків у вуглеводів, натомість зверніть увагу на гречану та вівсяну крупи, хліб грубого помолу, свіжі овочі і фрукти, легкі овочеві супи тощо.
* Обов’язково введіть до раціону кисломолочні продукти. Кишечник буда вам особливо вдячний.
* Перець, гірчицю та інші приправи відкладіть поки подалі, а солі сипте рівно стільки, щоб страву можна було їсти.
* В Інтернеті і різних «жіночих» журналах можна зустріти численні поради щодо розвантажувального голодування. Читати їх можете, а от дотримуватись не варто. Шлаки з організму потрібно виводити, а не змушувати перевантажений шлунок потай від вас перетравлювати те, від чого він так хоче позбутися. А різкий перехід від об’їданні до голодування буде ще й неабияким шоком для нервової системи.

Відновити організм після новорічного застілля допоможе вівсянка і трав’яний чай

Що взяти в аптеці
Якщо ви відчуваєте гострий біль, або дало про себе знати давнє хронічне захворювання, то єдиним способом допомогти організму може бути лише візит до лікаря. І що швидше ви з ним зустрінетеся, то краще буде для організму. Якщо ж ситуація не надто складна, можна спробувати все вирішити самостійно. Та й профілактика не зашкодить.
* Активоване вугілля допоможе позбавитись від алькогольної інтоксикації та видалить з кишечнику накопичені шлаки. Достатньо вживати по 3 таблетки в день протягом 2-3 днів.
* Панкреатин або Мезим допоможе розвантажити підшлункову залозу на період її відновлення. Вживати перед їдою по 1 пігулці протягом кількох днів.
* Холензим допоможе нормалізувати роботу кишечнику. Вживати після кожного прийому їжі по 1 таблетці.
* Алохол врятує печінку: вживати по 1 пігулці після їди протягом тижня.

Відновити організм після новорічного застілля допоможе вівсянка і трав’яний чай

Народні засоби
Наш народ здавна славиться вміням не лише готувати і подавати страви а й споживати їх в досить великій кількості, а особливо під час свят. Тож не дивно, що народна медицина вже давно навчилася боротися з наслідками такої застільної «широти душі».
* Візьміть по 3-4 ст. л. кропиви, м’яти перцевої, звіробою, конюшини лучної, листя берези, деревію, ромашки і квітів календули. Суміш засипте в термос, залийте окропом і поставте на ніч настоюватися. Отриманий відвар злийте і розбавте 1 л кип’яченої води. Пийте по півсклянки 3 рази на день за півгодини до їди.
* Безсмертник, розторопша, кукурудзяні рильця, пижмо, реп’яшок, спориш, – будь-яка з цих трав є найкращим другом для печінки. Заварювати їх потрібно на водяній бані. Але варто пам’ятати, що найм’якіше діє спориш, сильніше – кукурудзяні рильця, потім безсмертник. Пижмо ж у великій кількості можуть вживати лише досвідчені травознавці.
* Добре виводить шлаки сауна, російська баня або хоча б звичайна ванна. А от контрастний душ допоможе позбутися зайвих кілограмів, які могли з’явитися після застілля.
* Це звучить надто просто, але не менш ефективно: більше гуляйте на свіжому повітрі. Не менше 40 хв. в день швидкої ходи по морозцю допоможуть активізувати захисні сили організму і допомогти йому в боротьбі за відновлення.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x