Уманчанку привітали зі 100-річчям

Уманчанку привітали зі 100-річчям

Омельчук Наталія Федорівна народилася у сім’ї селянина 9 серпня 1915 у селі Іванівка Уманського району, де і проживала до 2013 року. Крім неї, у родині росло ще 4 братів. На сьогодні з 5 дітей залишилася тільки Наталія Федорівна. З 7-річного віку співала в церковному хорі. Працювати почала з 15 років у ланці. Пізніше за гарну працю була призначена ланковою. У воєнні та повоєнні роки, за браком чоловіків, працювала їздовою на конях. Тяжка праця дала про себе знати, тому Наталія Федорівна часто хворіла. У 1956 році стала інвалідом, але роботу не залишила. Працювала обліковцем на молочному пункті. Всього має 27 років стажу. У шлюбі з чоловіком прожила 72 роки. Чоловік, Омельчук Олексій Захарович, помер у 2005 році у віці 91 рік. Був учасником бойових дій Польської, Фінської та Другої світової воєн. У шлюбі народилося 3 синів. Багата Наталія Федорівна онуками, їх у неї 6, а правнуків – 14, є навіть і неї 2 праправнука.
Наталія Федорівна вміє гарно шити. Дуже любить співати. Знає безліч пісень та віршів. Навіть сама пише жартівливі віршики. У молодості вміла і лежанку побудувати, і піч, і навіть збудувала сарай у своєму домоволодінні у селі Іванівка.

Уманчанку привітали зі 100-річчям

З 2013 року Наталія Федорівна проживає у селі Родниківка разом з сином, Григорієм Олексійовичем, який її доглядає.
Дуже роботящу, веселу і дотепну жінку, котра ніколи в житті не втрачала оптимізму, знає і поважає все село. Наталія Федорівна була щиро вражена та безмежно вдячна за проявлену увагу і турботу з боку влади, сусідів, родичів, які теж завітали привітати бабусю зі святом. Ділилася секретами довголіття та бажала всім довгих років життя, а також процвітання українській державі.
«Щоразу, коли ми приходимо до Наталії Федорівни, вона розповідає про своє життя і жодного разу ми не чули від цієї жінки слів образи, роздратування, дорікань. Її життєвий шлях був нелегким, але вона мужньо здолала усі випробування двадцятого століття. На прикладі її життя можна писати історію нашої держави», – поділився враженнями голова Родниківської сільської ради Руслан Яремчук.
На думку гостей, секрет довголіття Наталії Федорівни – у щоденній важкій праці, добрих справах та в оптимізмі.
Букети квітів, подарунки та найщиріші побажання приємно вразили іменинницю. Довгожителька щиро подякувала гостям за привітання та запросила на наступний день народження.

15 серпня за дорученням голови Уманської райдержадміністрації Віталія Олійника, завітав до оселі довгожительки села Родниківка виконувач обов’язків заступника голови Уманської районної державної адміністрації Олександр Сліпченко. Олександр Віталійович разом з головою Родниківської сільської ради Русланом Яремчуком та головою Іванівської сільської ради Григорієм Рудим вручив іменинниці подарунок та квіти в знак пошани людини, яка присвятила своє все життя невтомній праці задля блага рідної землі. Про це «Нова Доба» дізналася в Уманській РДА.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x