Минулого тижня на гострі кишкові інфекції в області захворіло 93 людей

Минулого тижня на гострі кишкові інфекції в області захворіло 93 людей

За результатами щотижневого моніторингу інфекційної захворюваності на гострі кишкові інфекції з 08.08 до 14.08.2015 року в області зареєстровано 93 випадки захворювань на гострі кишкові інфекції (ГКІ). «Нова Доба» про це дізналася в Державній санітарно-епідеміологічній службі в Черкаській області.

Зокрема у м. Черкаси зареєстровано 38 випадків, м.Умань – 10, Катеринопільському районі – 9, Золотоніському – 7, Черкаському – 6, Драбівському та Тальнівському районах – по 4 випадки, Канівському районі – 3 випадки, м.Сміла, Маньківському, Смілянському районах – по 2 випадки. У Звенигородському, Уманському, Чигиринському, Шполянському районах зареєстровані поодинокі випадки захворювань на ГКІ. На 7 адміністративних територіях гострі кишкові інфекції не реєструвались.

Серед захворювань на ГКІ кількість гастроентероколітів встановленої етіології становить 32 випадки, зокрема сальмонельозу – 9 випадків, 1 випадок ротавірусної інфекції. Також зареєстровано 51 випадок гастроентеритів невстановленої етіології, 1 випадок вірусного гепатиту А у м. Черкаси. Не зареєстровано жодного випадку захворювань на шигельоз (дизентерію).
У вогнищах проведений комплекс необхідних заходів, зокрема обстеження контактних осіб, лабораторні дослідження питної води, харчових продуктів, змивів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x