Черкащани отримають «листи щастя» до 1 липня 2014 року

Черкащани отримають «листи щастя» до 1 липня 2014 року

В Україні з 1 січня набула чинності раніше відкладена законодавча норма Податкового кодексу про обов\’язкове оподаткування нерухомого майна, відмінного від земельної ділянки. До цього часу платники податків повинні були провести звірки майнових даних. У прес-службі Міністерства доходів і зборів України «Новій Добі» повідомили, що можливістю уточнити майнові дані скористалися понад 70 % платників податків.

Повідомлення про нарахований податок на нерухомість 2013 року будуть розіслані платникам такого податку до 1 липня 2014 року.

До 1 липня 2014 контролюючі органи визначать суму податку, яку буде необхідно до сплатити, та вручать платникам податків повідомлення про нарахування податку та платіжні реквізити.

Об\’єктом оподаткування служать квартири і будинки , що перевищують площу в 120 кв. м і 250 кв. м відповідно. Квартири і будинки меншої площі є предметом податкової пільги.

Підлягає оподаткуванню сумарна площа квартири і будинку, якщо вона перевищує 370 кв. м. Ставка податку становить 1 % від мінімальної зарплати для сумарної площі нерухомості від 370 кв. м до 740 кв. м і 2,7 % – якщо вона перевищує 740 кв. м.

При цьому власне податок нараховується на кількість метрів, що перевищує «пільгове» не обкладене податком, значення .

Одночасно «пільга» зі сплати податку знімається відразу, щойно буде доведено факт отримання доходів з нерухомості від здачі її в оренду, лізинг або використання в комерційних цілях.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x