Рятувальники перевірили, чи дотримуються правил пожежної безпеки у навчальних закладах

Рятувальники перевірили, чи дотримуються правил пожежної безпеки у навчальних закладах

Планові перевірки загальноосвітніх навчальних закладів області щодо дотриманням вимог пожежної та техногенної безпеки провели фахівці Управління ДСНС України у Черкаській області. Про це «Новій Добі» повідомила прес-служба управління ДСНС України в Черкаській області.

Під час проведення перевірок основна увага була приділяли системам автоматичного виявлення пожеж, наявності первинних засобів пожежогасіння, комплектації протипожежним інвентарем пожежних щитів, а також наявності та стану утримання шляхів евакуації з шкільних приміщень. Також інспектори перевірили стан електричного господарства навчальних закладів. Не менш важливим моментом перевірок стала і справність внутрішнього протипожежного водогону, наявність безперешкодних під’їздів спецтехніки та оновлення планів евакуації.

Для педагогів закладів провели інструктаж щодо дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, роз’яснили основні правила пожежної безпеки на робочому місці, а також перевірили наявність у педагогічних працівників засобів індивідуального захисту органів дихання.
Загалом, в області вже перевірено 695 закладів освіти, 35 з яких у Черкасах.

Фахівці віднайшли деякі порушення правил безпеки. Здебільшого це стосується протипожежних заходів, які вимагають капітальних витрат, як то: вогнезахисна обробка дерев’яних конструкцій горищних приміщень, наявність справної автоматичної пожежної сигналізації. Є й такі порушення, на усунення яких не потрібно значних коштів, наприклад, були зафіксовані непоодинокі випадки встановлення на вікнах навчальних приміщень металевих грат та прокладання по горючим конструкціям електричної проводки.

Всі ці порушення суттєво збільшують ймовірність виникнення пожежі і можуть завадити рятувальним підрозділам ефективно виконувати завдання із ліквідації пожежі та порятунку людей. Одне з найбільш частих порушень – відсутність або несправність системи пожежної сигналізації. За статистикою, це головний чинник, який сприяє неконтрольованому поширенню пожежі та її пізньому виявленню, що у свою чергу негативно впливає на оперативність дій пожежно-рятувальних підрозділів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x