Понад 7 тис реєстраційних номерів видали черкасцям цього року

Понад 7 тис реєстраційних номерів видали черкасцям цього року

За січень – липень 2015 року Державною податковою інспекцією у м. Черкасах видано понад 7260 реєстраційних номерів облікової картки платника податків (ідентифікаційних номерів), з них понад 5 тисяч – про зміну даних, які вносяться до облікової картки. За 7 місяців минулого року черкасці отримали 6200 реєстраційних номерів. Про це повідомив заступник начальника ДПІ у м. Черкасах Дмитро Таран. Про це «Нова Доба» дізналася в ДПІ у м. Черкасах.

Слід пам’ятати, що відповідно до п.70.7 статті 70 Податкового кодексу України, фізичні особи – платники податків зобов’язані подавати ДПІ за місцем реєстрації відомості про зміну даних, які вносяться до облікової картки або повідомлення (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків і мають відмітку у паспорті), протягом місяця з дня виникнення таких змін шляхом подання відповідної заяви за встановленою формою.

Останнім часом дедалі більше черкасців звертаються з метою повторного отримання карток через їх втрату чи псування. У таких випадках для відновлення картки необхідно пред’явити паспорт. Якщо ж виявлено розбіжності у даних прізвища або інших даних, виправлення неточностей проводять без зміни реєстраційного номера облікової картки, при цьому надається Заява про необхідність коригування реєстраційних даних.

На прохання фізичної особи до його паспорту (сьома, восьма або дев\’ята сторінки) можуть бути внесені дані про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру (п.70.10 статті 70 Податкового кодексу України). Таку позначку можна одержати як під час первинної реєстрації в Державному Реєстрі фізичних осіб, так і при внесенні змін у картку або її заміни.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x