Найбільший синьо-жовтий стяг області замайорів над Черкасами

Найбільший синьо-жовтий стяг області замайорів над Черкасами

Урочистості до Дня Прапора розпочалися учора зранку на площі ім. Т.Г. Шевченка. Саме тут 3 листопада 1990 року черкаські патріоти підняли прапор згодом незалежної України. Про це \”Нова Доба\” дізналася в Чеокаській ОДА.

Містяни прийшли на площу із символікою: хто із прапорцями, хто із синьо-жовтими стрічками. За словами голови Черкаської ОДА, нині прапор – це більше, ніж просто символ.

– Синьо-жовтими стягами накривали загиблих майданівців, які захищали честь і волю України, які боролися з режимом, – зауважує Юрій Ткаченко. – Під прапорами сьогодні прощаємося із полеглими бійцями, які віддали свої життя за нашу державу. Саме стяги зображують діти на своїх малюнках, які потім передають на передову. Пам’ятаю, як ми приїхали з гуманітаркою в щойно звільнений Слов’янськ. Почали роздавати посеред площі прапори. Попервах черги не було. Першими до нас підійшли діти, потім наважилися дорослі. Раніше не було гідного ставлення до цього символу державності. Зараз усе інакше. Ми в кожній школі області встановили щогли із прапорами. Досі цього теж не було.
Черкаський боєць Сергій Лугеря прапор називає потужним оберегом. Каже: він завжди з АТОвцями – на авто, на танках, в окопах. І більшість при собі мають синьо-жовті стрічки, що передали їм діти.

Найбільший синьо-жовтий стяг області замайорів над Черкасами

– День Прапора для мене – це духовне свято, – говорить чоловік. – Хлопці в зоні АТО саме під прапором відстрілюються та борються з агресором. Свобода, яку ми зараз відстоюємо, повинна бути в серцях людей. Бо незалежність не лише територіальна. Це – серце, розум, сильний дух.

Сьогодні опівдні Черкащина приєднається до загальнонаціональної хвилини мовчання в пам’ять про загиблих за незалежність України.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x