«Свидівчанка» отримала звання народного

«Свидівчанка» отримала звання народного

Танцювальному колективу «Свидівчанка» Свидівоцького сільського будинку культури присвоєно звання «Народний аматорський колектив». «Нова Доба» про це дізналася в Черкаській РДА.

«Свидівчанка» працює в жанрі стилізованого народного танцю та сучасної естрадної хореографії. У доробку колективу з 8-річним стажем участь в кількох сотнях концертах та масових заходах села, міста та країни. Колектив вирізняється не тільки виконавською майстерністю, а й сценічною роботою над концертними номерами.

– Якщо на початку 2007 року було створено два танцювальні колективи, де займалися діти віком від 6 до 8 років та від 8 до 12 років, то в 2015 році кількість учасників зросла до 130 осіб молоді, – розповідає художній керівник Ірина Пожар.
Її вихованці були неодноразовими призерами на різних конкурсах та фестивалях. Жителі Свидівка з нетерпінням чекають виступів сільської самодіяльності на свята, які в селі відбуваються майже щомісяця.

Серед найвагоміших досягнень народного аматорського танцювального колективу «Свидівчанка» – участь у Міжнародному фольклорно-етнографічному фестивалі в Польщі у 2013 році, де танцюристи посіли третє місце серед тридцяти колективів.

«Свидівчанка» отримала звання народного
«Свидівчанка» отримала звання народного

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x