Володаря Кубку Австралії визначили у Черкасах

Володаря Кубку Австралії визначили у Черкасах

Учора «КУБОК АВСТРАЛІЇ» фінішував чотирма захопливими матчами, у яких команди визначили зайняті місця та володаря Кубку. Про це «Нова Доба» дізналася з сайту «Черкаський спорт».

У першій зустрічі Кіровоградська «Зірка» змагалась за 7-8 місце турніру з чернігівською «Юністю».

З початку зустрічі на полі точилась рівна боротьба, але поступово ініціативу перехопила «Юність», виграючи одноборства, комбінуючи та створюючи моменти біля воріт суперників. Активність чернігівських футболістів призвела до того, що на одному з гравців порушити правила в штрафному майданчику і арбітр призначив пенальті. Проте, воротар «Зірки» парирував цей удар.

«Юність» продовжила тиск на ворота кіровоградців і досягла свого – відзначився Волошин. А наприкінці другого тайму, чернігівські футболісти, провівши масовану атаку, вигравши підбирання м’яча, зуміли забити ще раз. Гол на рахунку Волошина.

У другому таймі «Зірка» додала в організованості гри, почала використовувати фланги та доводити м’яч до своїх нападників. В одному з моментів, арбітр призначив штрафний удар, який гравець «Зірки» реалізував, зробивши рахунок, 1:2. До кінця матчу пристрасті кипіли, і кожна з команд мала свої моменти для зміни рахунку, проте цього так і не сталось. 1:2 – «Зірка» стає восьмою, а «Юність» – сьомою на турнірі.

Володимир Дробот, тренер «Юності»: «Я задоволений грою команди, виграною боротьбою, бажанням перемогти. Звичайно, на турнірі ми побачили недоліки, над якими будемо працювати. На турнірі ми зіграли з командами високого рівня і це, безперечно, допоможе нам у підготовці до Чемпіонату України».

Антон Антонов, тренер «Зірки»: «Нас порадувала організація цього турніру і рівень команд, які приїхали. А по грі, хотілось би вищої реалізації моментів, але головне для нас завдання готувати гравців у старшу команду, над цим ми і працюємо».
У наступній грі за 5-6 місця зустрілись «Дніпро-80» Черкаси та «Ворскла » Полтава. Команди вже зустрічались у рамках групового турніру і тоді перемога була за господарями турніру у напруженому матчі з рахунком 4:3.

Зустріч розпочалась з рівної боротьби, але «Ворскла» була мотивована реабілітуватись за поразку у першому матчі, тож діяла більш активно. Атаки «Ворскли» були швидкими і небезпечними, та принесли результат, коли Юрченко відкрив рахунок. Оборона «Дніпро-80» до кінця першого тайму зуміла стримати натиск полтавчан.

У другому таймі «Дніпро-80» після настанов тренера заграв більш комбінаційно, вирівняв гру, проте відсутність якісних дій в лінії нападу не давала змоги зрівняти рахунок. Натомість «Ворскла» провела ще один випад в сторону воріт черкащан і зуміла завершити його точним ударом Кожевнікова. А через декілька хвилин Мосійчук потужним ударом зробив рахунок 0:3. «Дніпро-80» навіть за такого рахунку не знизив обертів, футболісти намагались створити тиск на оборону полтавчан і в одній з атак Руденко видав прекрасну передачу в розріз на Петренка, який не схибив. 1:3 – перемагає «Ворскла», а «Дніпро-80» посідає 6 місце на турнірі.

Олександр Кострицький, тренер «Ворскли»: «Ми задоволені результатом і грою сьогодні. Зуміли нав’язати боротьбу, пресингували і тому зуміли виграти. Після приїзду продовжемо готуватись до Чемпіонату України і працювати над тими позитивними і негативними сторонами підготовленості, які ми побачили на цих іграх»

Андрій Фощій, тренер «Дніпро-80»: «На цьому турнірі нам вдалось зіграти з командами, що представляють Вищу лігу ДЮФЛ і це неоціненний досвід для нас. У кожній грі футболістам ставало зрозуміло, чого саме їм не вистачає, для того щоб перемагати і бути кращими. Тільки через такі ігри можна набути тих якостей, які дозволять футболістам заграти на вищому рівні.»

Гра за 3-4 місце між «Іллічівцем» Маріуполь та «Кремінем» з Кременчука. Обидві команди вчора поступились у серіях післяматчевих пенальті і будь що хотіли здобути у цьому матчі заслужену перемогу.

Гра була напружена з перших хвилин, футболісти обох команд не хотіли поступатись, боролись в центрі поля, не ризикуючи розкриватись в обороні. Проте перший тайм виявився за «Кремінем» – і за грою, і за рахунком. Після подачі у штрафний майданчик, Галата прекрасно замкнув головою передачу партнера.

У другому тайм «Іллічівець» зумів вирівняти гру, проте помилка у захисті та непорозуміння між воротарем та захисником призвели до ще одного м’яча від Косміна.

В середині другого тайму Бондарь з «Іллічівця» точним ударом відновив інтригу у зустрічі. А через декілька хвилин маріупольці отримали право на пробиття пенальті. Проте, гравець Маріуполя не зумів переграти воротаря «Креміня». 1:2 – «Іллічівець» здобуває 4 місце на турнірі, а «Кремінь» стає третім.
Антон Диндіков, тренер «Креміня»: «Я дуже задоволений участю у цьому турнірі, хоч і не все вдалось. Ми отримали досвід і додали позитивних емоцій, адже стали третіми. Зараз попереду Чемпіонат України, у Вищій лізі якого ми дебютуємо з бажанням показати якісну гру.»

Олексій Гетьман, тренер «Іллічівця»: «З цією командою я працюю зовсім недавно, але задоволений, що хлопці швидко схопили нову тактику, зрозуміли тренерський штаб і показали непогану комбінаційну гру. Такі турніри дуже корисні, і для гравців, і для їх зближення та виховання. Ми проявляли характер в кожній грі і використаємо цей досвід у непростому чемпіонаті України».

Фінальна гра Кубку Австралії між Миколаївським «Торпедо» та Дніпропетровським «УФК», як і очікувалось, став справжньою прекрасою турніру.
Дві чудові, технічні, потужні команди зустрілись на полі і продемонстрували справжній футбол. Обидві команди прекрасно тримали м’яч, виконували точні передачі, виводили своїх нападників на ударні позиції. Проте, ближчими до взяття воріт суперника у першому таймі були представники Миколаєва.

Другий тайм ще більше був насичений головими моментами, і на початку другої половини зустрічі «УФК» вдалось вирівняти гру та перевести її подалі від власної штрафної. Але, після втрати м’яча, «Торпедо» організував швидку атаку, яку потужним ударом завершив Максименко.

До кінця другого тайму дніпропетровці намагались відновити рівновагу, пішли великими силами вперед, відкрившись у захисті. А це дозволило Миколаєву створити декілька стовідсоткових моментів, проте жоден з виходів сам на сам з воротарем не був реалізований. Вболівальники побачили емоційний, відкритий футбол, але рахунок до кінця зустрічі не змінився. «УФК» завойовує друге місце турніру, а тріумф Кубку Австралії святкує «Торпедо» Миколаїв.

Руслан Уманець, тренер «Торпедо»: «Ми дуже задоволені організацією турніру, де не було прохідних ігор, а самі матчі проходили на прекрасних природніх полях. Поставлені задачі гравці виконали, а тренери вже зроблять висновки як з недоліків, так і з переваг власних гравців. Після приїзду у нас буде один вихідний і знову підготовка до Вищої ліги чемпіонату України.»

Костянтин Шевченко, тренер «УФК»: «У сьогоднішньому фіналі гравці проявили характер і головне, командну гру. Ми зробимо висновки з проведених ігор, це дозволить скоректувати тренувальний процес. Будемо працювати і це принесе свій результат.».

Після завершення фінального матчу відбулось урочисте нагородження команд та гравців в номінаціях. Нагороди вручали голова міської федерації футболу Юрій Гончаров, секретар міської ради Олександр Радуцький, голова сільської ради с. Руська Поляна Андрій Шапран, головний організатор змагань Андрій Фощій.

Кращим воротарем став Дмитро Михайлов (Іллічівець). Відзнаку кращого захисника отримав Віктор Пилипенко (Кремінь), а півзахисника – Пилип Максименко (Торпедо). Кращим нападником визнано Євгена Черпакова (УФК). Кращим бомбардиром став Назар Мосійчук (Ворскла). Приз глядацьких симпатій отримав Кирило Цокало (Дніпро-80). І як кращого гравця турніру відзначено Вадима Коноваленка з «Торпедо».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x