На День знань прогнозують невеликі дощі

На День знань прогнозують невеликі дощі

На Черкащині продовжує панувати антициклон, але атмосферні фронти північних циклонів все більше наближуються до наших широт. І, хоча дощові хмари ще досить далеко, але відбуваються коливання температури. Щоправда поки що вони ледве помітні. Так, після надходження прохолоди у п’ятницю, суботні ніч та день були більш теплими. В неділю знов на 2-3º прохолодніше. А на початку нового тижня очікується «сплеск останньої літньої спеки». Найтеплішим в цей період буде 1 вересня ( до 30-32º тепла). При цьому, вночі та на ранок Дня знань ймовірні невеликі короткочасні грозові дощі. А вже з 4 вересня на території Черкащини пануватимуть північні циклони, погода стане прохолодною з окремими дощами. \”Нова Доба\” про це дізналася в Черкаському обласному гідрометцентрі.

Літо 2015 року характеризується посухою, точніше поєднанням 3-х її видів: метеорологічної (повітряної), агрометеорологічної (грунтової) та гідрологічної. Значний дефіцит опадів в період червень-серпень, «теплові хвилі» до +33+35º зумовили зниження врожайності пізніх сільгоспкультур, особливо в західній частині області. Ймовірна значна затримка (або недоцільність) проведення осінньої посівної компанії в оптимальні строки.
Значно знизилися запаси грунтових вод. На водних об’єктах відбувається значне заростання русел, пересихання малих річок і формування ділянок стоячої води.

За попереднім прогнозом, перші дощі можливі з 4 вересня, але за кількістю і розповсюдженням, вони мало змінять ситуацію. Більш суттєві дощі можливі лише в другій половині вересня.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x