Спроба показати фільм «Відкритий доступ» у Черкасах закінчилася бійкою

Спроба показати фільм «Відкритий доступ» у Черкасах закінчилася бійкою

Сьогодні в Черкасах група активістів Громадського телебачення на чолі з Наталією Соколенко намагалася показати фільм про Януковича та його оточення на місцевому Євромайдані. Подивитися «Відкритий доступ» зібралося щонайменше 200 черкащан. Журналісти повідомили, що фільм складається з 5 новел, перша з яких про Межигір’я. Про це розповів власний кореспондент «Нової Доби».

За планами організаторів, фільм мали показати на площі біля Черкаської мерії. Але оскільки ще діє заборона на зібрання на центральних площах міста, активісти вирішили перейти на площу перед Центром дитячої та юнацької творчості.

Щойно люди, які відгукнулися на запрошення організаторів у соцмережах зібралися на площі, до них підійшло кілька десятків правоохоронців. Вони, посилаючись на заборону масових зібрань, не дозволяли встановити апаратуру і намагалися відібрати її у журналістів. Натовп обурився. Цікаво, що найактивнішими серед мітингувальників були жінки й пенсіонери. Почалася штовханина, а потім справжня бійка, під час якої найбільше постраждав один з правоохоронців.

Під час бійки співробітник міліції впав під ноги людям і його почали затоптувати. За кілька хвилин колегам вдалося «вирвати» свого з-під розлюченої юрби та відвести до карети швидкої, яка чергувала на площі. Протистояння черкащан і міліції тривало близько години. Врешті правоохоронці силою розштовхали мітингувальників.

Активісти, яким стало зрозуміло, що показати фільм сьогодні не вдасться, попросили жителів Черкас стежити за новинами про можливий показ фільму в соціальних мережах.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x