Підсумки та перспективи своєї роботи канівські освітяни обговорили на щорічній педагогічній конференції

Підсумки та перспективи своєї роботи канівські освітяни обговорили на щорічній педагогічній конференції

«Навчально-виховні заклади району готові до роботи в новому навчальному році», – на цьому під час щорічної серпневої конференції освітян, що відбулась 28 серпня, наголосила начальник відділу освіти Канівської РДА Людмила Біла.
Інформуючи присутніх про підсумки минулого навчального року та перспективи нового, Людмила Олексіївна наголосила, що пріоритетним напрямком розвитку є і залишається модернізація та розвиток мережі навчальних закладів, зокрема, дошкільних:
– У 2014-2015 н. р. в районі функціонувало 19 дошкільних навчальних закладів, у тому числі 15 навчально-виховних комплексів «дошкільний навчальний заклад-загальноосвітній навчальний заклад», у яких дошкільним вихованням було охоплено 365 дошкільнят. До речі, нагадаю, що у грудні минулого року було відкрито дошкільну групу у Грищенецькому навчально-виховному комплексі на 15 осіб, а з 1 вересня 2015 року ще одну таку ж дошкільну групу буде відкрито у Степанецькому ДНЗ.

Стосовно загальної середньої освіти, то варто відзначити, що у 2014-2015 н. р. обліковувався 21 загальноосвітній навчальний заклад, у яких навчалося 1510 дітей. Освітній процес здійснювали за основним місцем роботи 313 педагогічних працівників.
Окреслюючи перспективи освітньої галузі району, начальник відділу освіти акцентувала увагу, що основними завданнями та напрямами роботи на 2015-2016 навчальний рік визначено виховання справжнього патріота своєї Батьківщини з активною громадянською позицією. Серед планів також підвищення доступності та якості освітніх послуг. В контексті цього було відмічено, що у серпні для підвезення учнів та вчителів району було придбано два шкільні автобуси. Вже з 1 вересня вони будуть обслуговувати маршрути: Канів – Малий Ржавець – Копіювата – Беркозівка – Дарівка – Мартинівка та Канів – Курилівка – Тростянець – Грищенці – Черниші – Пішальники – Лазірці – Райок – Потапці.
Також принагідно нагадаємо, що нещодавно було здійснено об’їзд навчально-виховних закладів району, який показав, що завдяки підтримці сільських рад, місцевих підприємств та батьків, у всіх освітніх закладах району проведено необхідні ремонти, класи підготовлено до прийому дітей.

Особливо слід наголосити, що в світлі подорожчання цін на комунальні послуги адміністрації шкіл та влада на місцях відповідально підійшли до вирішення питань енергозбереження та використання альтернативних джерел опалення. Так, за інформацією відділу освіти РДА, додатково твердопаливні котли встановлено у Степанецькому дитсадку «Білочка», Таганчанському дитсадку «Ромашка», Грищенецькому та Малоржавецькому НВК. Загалом же в районі 9 котелень працюють на твердому паливі та 11 – використовують природний газ.
Проводиться й робота щодо заміни старих вікон на сучасні склопакети. Нині у Межиріцькому дитсадку «Веселка» та Степанецькому дитсадку «Білочка» вже встановлено по 9 металопластикових вікон, також передбачається заміна у Литвинецькій ЗОШ – 19 вікон та Мартинівському НВК – 8 вікон.

Підсумки та перспективи своєї роботи канівські освітяни обговорили на щорічній педагогічній конференції
Підсумки та перспективи своєї роботи канівські освітяни обговорили на щорічній педагогічній конференції
Підсумки та перспективи своєї роботи канівські освітяни обговорили на щорічній педагогічній конференції

Позитивно відзначили підготовку шкіл до нового навчального року та подякували всім, хто долучився до цієї справи заступник голови РДА Анатолій Дурицький та голова районної ради Дмитро Шелест. Поздоровляючи освітян району з новим стартом, вони побажали їм міцного здоров’я, наснаги, терпіння, поваги й шани з боку учнів, батьків та всієї громадськості, а також вручили Почесні грамоти та інші відзнаки. З привітаннями та нагородами також виступив голова міському профспілки працівників освіти і науки Іван Попенко.
Як і годиться, свято зустрічі педагогів Канівщини не обійшлось без яскравого подарунка – своєю творчістю присутніх порадували вихованці Келебердянського НВК та колектив районного Будинку культури «Здоровенькі були».

Віта Кузнецова

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x