Понад 62 млн грн виділено в області на енергозбереження

Понад 62 млн грн виділено в області на енергозбереження

На проведення енергозберігаючих заходів на Черкащині з місцевих та районних бюджетів передбачено 62,3 млн гривень. Крім того, до кінця року на енергозбереження додатково надійде ще 6,4 млн гривень. Про це на координаційній нараді розповіла директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Наталія Кравченко.

Однак, за її словами, з початку року на енергозбереження райони використали лише 20,5 млн гривень, передбачених із місцевих бюджетів. Майже не ініціюють проведення значних енергозберігаючих заходів у Золотоноші та Смілі, а також в Городищенському, Драбівському, Маньківському та Черкаському районах. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ОДА.
− Лідером в області з упровадження енергозберігаючих заходів зараз є місто Черкаси, де на це вже залучили 28 млн гривень. Активно впроваджують такі нові технології в Умані, Каневі, Золотоніському, Чорнобаївському та Тальнівському районах. На енергозбереження там спрямували від 2 до 4,5 млн гривень, − розповіла директор Департаменту фінансів ОДА Наталія Кравченко.

Чимало енергозберігаючих заходів проводять в закладах освіти. Ці роботи вже завершені у восьми школах Золотоніського, Чорнобаївського та Шполянського районів. У 16 навчальних закладах Черкащини до кінця року додатково планують встановити нові енергозберігаючі котли. Крім того, у школах активно проводять роботи зі складання дієвого паспорту освітлення, використання якого дозволить заощадити значні кошти на електроенергію. Для порівняння, минулого року в області реконструювали та переобладнали 17 котелень, що дозволило зекономити 581,5 тисяч кубометрів газу.

Підсумувавши, заступник голови – керівник апарату Черкаської облдержадміністрації Віталій Коваль звернувся до керівників департаментів, обласних комунальних установ із рекомендацією подавати трирічні звіти щодо впровадження на місцях енергозберігаючих технологій, проведення заходів з модернізації та оптимізації
− Варто пам’ятати, що активізація роботи в напрямку проведення заходів з енергозбереження з одного боку забезпечить покращення економічного стану комунальних установ, а з іншого – дозволить зробити висновок про здатність їх керівників до раціональних рішень, – підкреслив Віталій Володимирович.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x