Як уберегти організм від диму

Як уберегти організм від диму

При підвищеній задимленості атмосферного повітря внаслідок пожеж, викликаних горінням нафтопродуктів та інших вогненебезпечних речовин з метою попередження отруєння людей продуктами горіння, загострення серцево-судинних, легеневих та інших хронічних захворювань, хвороб шкіри та алергічних проявів, попередження загострення хронічних захворювань слід приділяти особливу увагу профілактичним заходам, які обмежують надходження в організм шкідливих речовин. Про це «Новій Добі» повідомили в Державній санепідемслужбі Черкаської області.

У період, коли повітря особливо забруднене продуктами горіння, рекомендують такі заходи:

1. Намагатися обмежити перебування на відкритому повітрі, уникати тривалого перебування на відкритому повітрі рано вранці (у повітрі знаходиться максимальна кількість смогу) та у найспекотніший час доби. Дітям і вагітним жінкам слід відмовитися від тривалих прогулянок.

2. Слід тримати вікна зачиненими, особливо вночі і рано вранці. При відкритті вікон завішувати місця надходження атмосферного повітря (вікна, кватирки тощо) зволоженою тканиною і періодично її змінювати.

3. По можливості використовувати у побуті та на робочих місцях системи кондиціонування та очищення повітря.

4. Проводити вологе прибирання в житлових приміщеннях і на робочих місцях; корисно також поставити в житлових та робочих приміщеннях ємності
з водою, щоб підвищити вологість повітря.

5. При посиленні запаху диму рекомендується надягати захисні маски, які слід зволожувати, а віконні та дверні прорізи ізолювати вологою тканиною.

6. Збільшити споживання рідини до 2-3 літрів на день для дорослих. Для відшкодування втрати солей та мікроелементів рекомендується пити підсолену
і мінеральну лужну воду, молочно-кислі напої (знежирене молоко, молочну сироватку), соки, мінералізовані напої, киснево-білкові коктейлі.

7. У разі виникнення симптомів гострого захворювання або нездужання (поява ознак задишки, кашлю, безсоння) необхідно звернутися до лікаря.

8. Продукти із власних городів мешканцям у зоні впливу пожежі перед вживанням необхідно обов’язково ретельно мити.

9. Уникати потрапляння під дію опадів, у випадкунеможливості уникнення – за першої можливості прийняти душ.

10. Обмежити контакт дітей з піском та ґрунтом на ігрових майданчиках у населених пунктах, розташованих у зоні впливу пожежі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x