Казкарка з Черкас лікує дитячі душі

Казкотерапію в дитячому санаторії «Руська Поляна» проводить черкаська письменниця Анна Григорович. В оздоровчому закладі вона лікує душі юних відпочивальників за допомогою подорожей до світу фантазії. Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

«Уявіть літаючий трамвай. Незвичайний, такого ви не побачите на вулиці. Він оббитий зеленим оксамитом і літає між планетами. Прилітає він лише до тих діток, хто вірить у чудеса. Хто з вас вірить у чудеса?» – діти перед нею враз попіднімали руки, дехто аж устав із стільця. – «Ого, скільки вас! Тоді вважайте, що чарівний трамвай уже до вас прилетів. Адже це ми з вами казку придумуємо».

Казкарка з Черкас лікує дитячі душі
Казкотерапію у дитячому санаторії «Руська Поляна» черкаська письменниця Анна Григорович провела учетверте. За допомогою казки вона не лише розважає дітей, але й лікує їхні душі. Анна не просто розповідає юним слухачам незвичайні історії, автором яких є, але й залучає до казкотворення дітей – разом із письменницею вони вигадують продовження історій, співають пісень і танцюють.

«Діти активні учасники творчого процесу і мої натхненники, – розповідає Анна Григорович, – для них казки неймовірно важливі. Казкою до дитини найлегше достукатися, щоб вивести її із психологічної резервації: вивести зі стану зневіри, образи, злоби. Подорожуючи разом із персонажами, співпереживаючи їм, дитина виходить із цього стресового стану».

Письменниця розповідає, що казка впливає не лише на дітей, але й на дорослих. Фантазійні історії вважає безцінним матеріалом для лікування душі. Спершу Анна проводила для дорослих сеанси казколікування, та згодом зрозуміла: має що сказати і молодшим слухачам.

Організовувати сеанси для відпочивальників санаторію «Руська Поляна» у рамках програми «Подолаємо туберкульоз разом» їй допомагають благодійники – Ротарі-клуб «Черкаси-центр». Організація опікується закладом: допомагає з медичним обладнанням, ремонтом, меблями та організацією дозвілля. Цього літа, наприклад, влаштували екскурсію для дітей до Києва на конкурс малюнків «Намалюй майбутнє України».

«Діти декілька днів після повернення не припиняли ділитися емоціями, настільки яскраве враження на них справила подорож до столиці, – розповідає Ірина Шмагайло, завідувач педагогічною частиною дитячого санаторію. – Для дітей такі заходи дуже цінні, адже вони відволікаються від звичного домашнього життя, від проблем, які можуть бути у їхніх сім’ях. Вони відчуваються безтурботно, відчувають себе дітьми».

За останнє літо дитячий санаторій «Руська Поляна» оздоровив близько 740 осіб. «Ми проводимо лікування дітей, які поступають до нас на етапне лікування, після лікування в обласних дитячих відділеннях обласної лікарні, тубдиспансеру, районних лікарень, також це діти, які потребують профілактики захворювання на туберкульоз, або діти групи ризику, – розповів Головний лікар КЗ «Обласний дитячий протитуберкульозний санаторій «Руська Поляна» ЧОР Леонід Лащенко.

До закладу потрапляють діти, які потребують особливої турботи – не лише медичного лікування, але, часто, й оздоровлення душевного, адже серед них багато сиріт, вихідців із неблагополучних сімей. Тому казкотерапія дає їм те, чого вони так потребують: втіху, ласку і віру в добро.

Фото тут

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x