У Черкасах планують провести повну термомодернізацію шкіл

У Черкасах планують провести повну термомодернізацію шкіл

Відзавтра в усіх черкаських школах розпочнуть роботи з повного енергоаудиту, на які місто виграло грант на 100 тисяч доларів США. Роботи фінансуватиме міжнародна компанія NEFCO. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив міський голова Черкас Сергій Одарич. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

Спершу будівлі навчальних закладів обстежать на предмет втрат тепла й наявність тих місць, які їх спричиняють. Потому з’ясують, у яких спосіб тепловтрати в школах і садочках можна звести до мінімуму.

– Уже до кінця року ми маємо отримати технічне завдання, на підставі якого в подальшому можна робити проекти по комплексному утепленню всіх навчальних закладів, – пояснив Сергій Олегович та додав, що впродовж трьох наступних років на всі заклади освіти Черкас чекає повна термомодернізація.

За його словами, наразі місто отримало кошти для модернізації чотирьох шкіл – 9, 21, 30 та 26. Після раніше проведеного аудиту ці заклади були визнані найбільш енергозатратними й обрані компанією «Nefko» для комплексних робіт зі зменшення там втрат тепла.

У цих навчальних закладах, зокрема, замінять старі вікна й двері на нові, утеплять фасади й встановлять індивідуальні теплові пункти. Під час однієї з сесій міської ради депутати підтримали рішення «Про розгляд проекту Кредитної Пропозиції НЕФКО в рамках програми Револьверного фінансування «Енергозбереження». Це означає, що Черкаси на цей проект отримають кредит на 5 років у розмірі дев’ять мільйонів сто двадцять тисяч гривень. Відсоткова ставка за користування залученими коштами становитиме 3 % річних.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x