В НСЖУ знають як захистити черкаських журналістів від правоохоронців та провокаторів

В НСЖУ знають як захистити черкаських журналістів від  правоохоронців та провокаторів

Черкаська обласна організація Національної спілки журналістів України висловила обурення з приводу численних перешкоджань журналістській діяльності, що фіксуються останнім часом в регіоні, зокрема, в обласному центрі. Правоохоронці та молодики спортивної зовнішності неодноразово перешкоджали журналістам під час виконання співробітниками ЗМІ своїх професійних обов’язків, погрожуючи пошкодженням техніки. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі НСЖУ.

Саме з метою ідентифікації та захисту журналістів, які висвітлюють масові заходи, акції, зібрання та інші події, працівники черкаських ЗМІ отримали захисні жилети від ОБСЄ. Їх передачу журналістам забезпечує Черкаська обласна організація НСЖУ. Нагадаємо, що Спілка журналістів України разом з партнерськими медіа-організаціями забезпечила захисними жилетами з написом «Преса» майже 1 тис. журналістів, що працюють на Євромайдані. До підтримки українських медіа долучилася і ОБСЄ, виділивши 300 жилетів салатового кольору, що мають напис «Преса».

В НСЖУ знають як захистити черкаських журналістів від  правоохоронців та провокаторів

– Зараз кожен журналіст має обирати – працювати йому за вказівками, розважати читачів прикрашуванням дійсності чи працювати професійно та об’єктивно, що в нинішніх реаліях потребує справжньої мужності, – звернувся до колег перший секретар НСЖУ, голова Черкаської обласної організації Спілки Сергій Томіленко.

Він висловив сподівання, що жилети стануть в нагоді співробітникам ЗМІ під час виконання своїх професійних обов’язків. Адже завдяки такій ідентифікації всі присутні на масових заходах чітко розумітимуть, що перед ними – журналісти, котрі виконують свою роботу.

Нагадаємо, що лише за останні кілька тижнів у Черкасах сталося кілька інцидентів, під час яких журналісти наражалися на небезпеку. Зокрема, під час висвітлення подій 11 грудня в центрі Черкас на Соборній площі, відповідальному редактору інтернет-видання «Прочерк» Назарію Вівчарику невідомі особи погрожували розбити відеокамеру, 1 січня під час зйомок там же, на Соборній площі, невідомий чоловік погрожував фотокореспонденту газети «Вечірні Черкаси» Ігорю Єфімову, а 5 січня під час зриву показу фільму про Межигір’я в Черкасах правоохоронці ледь не вибили в Ігоря Єфіомова з рук фотоапарат. А наприкінці року посадовець від Партії регіонів перешкоджав журналістам потрапити на сесію Черкаської обласної ради.

– Національна спілка журналістів наголошує, що свобода слова в Україні нині перебуває в критичному стані. Тому головне, до чого ми закликаємо всіх працівників ЗМІ, – об’єктивне і правдиве висвітлення подій, а також прояв максимальної професійної солідарності, – сказав Сергій Томіленко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x