Канівські ДАІвці провели урок для школярів

Канівські ДАІвці провели урок для школярів

На Черкащині тривають загальнодержавні профілактичні заходи «Увага! Діти – на дорозі!». Щоб нагадати учням правила поведінки на проїжджій частині, на початку навчального року, інспектори ДАІ проводять у школах єдині уроки з безпеки дорожнього руху та виховні бесіди. Про це «Новій Добі» повідомила прес-служба ДАІ Черкаської області.

Один з таких заходів пройшов нещодавно і в Канівській загально-освітній школі №3, куди завітали інспектори місцевого ДАІ.

Зустрівшись з учнями 4-х класів, правоохоронці привітали їх із початком нового навчального року та провели урок з основ Правил дорожнього руху: згадали основні вимоги ПДР до пішоходів та на практиці розглянули дорожні ситуації. В ході цих занять всі учні отримали від інспекторів пам`ятні сувенірні ручки з символікою ДАІ. Крім цього школярам було цікаво познайомитися і з новенькою патрульною машиною ДАІ «Toyota Prius», посидіти за її кермом та пофотографуватися в ній.

«Сьогодні ми приїхали в школу для того, щоб нагадати дітям про правила поведінки на дорозі, адже протягом літнього відпочинку деякі набуті ними знання призабулися. Згідно складеного графіка наші співробітники відвідають і інші навчальні заклади району.

Крім цього, на передодні нового навчального року ми провели профілактичні заходи з водіями на вулицях нашого міста, роздавши їм листівки-памятки, в яких наголошується на основних правилах щодо запобігання дитячого травматизму.

Наші інспектори ДАІ нагадали водіям про те, що проїжджаючи поблизу шкіл та дитячих садочків потрібно бути максимально уважними, заздалегідь зменшити швидкість, зупинитися та пропустити дітей, які переходять дорогу, адже діти інколи бувають неуважними, можуть зненацька вибігти на проїжджу частину.

Профілактичні заходи під умовною назвою «Увага! Діти на дорозі!» проходять з 20 серпня по 20 вересня, але профілактична робота з попередження дитячого дорожнього травматизму проводиться Державтоінспекцією Черкащини постійно», – зауважив начальник ВДАІ Канівського району, майор міліції Павло Федоренко.

Також у перші дні вересня Державтоінспектори Черкащини забезпечують чергування біля навчальних закладів великих міст і селищ, які розташовані близько до проїжджої частини.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x