Грамотним бути модно, переконували в Черкаському національному

Грамотним бути модно, переконували в Черкаському національному

«Абсурд чи нісенітниця?», «Заноза чи скабка?» – такими питаннями дівчата у вишиванках зустріли сьогодні тих, хто переступив поріг Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Ті, хто дав правильну відповідь, отримували емблему «Стильно бути грамотним». Так розпочався в університеті Міжнародний день грамотності. Ініціювала його відзначення кафедра українського мовознавства і прикладної лінгвістики. «Нова Доба» про це дізналася в прес-центр ЧНУ.

Доцент Тетяна Щербина підготувала зі студентами 3 курсу ННІ української філології та соціальних комунікацій загальноуніверситетську акцію «Бути грамотним – це модно». Опитування проводили студентки-третьокурсниці.
– Сьогоднішня акція показала, що люди в нашому університеті грамотні, – поділилися вони враженнями. – Це чудово, адже мова – серце нашої нації.

До відзначення свята долучився весь інститут. Колектив студентського радіо підготував радіогазету «Люби Україну – пиши грамотно». Викладачі провели цілу низку диктантів.

Директор інституту Ігор Погрібний перевіряв знання студентів психологічного факультету, старший викладач Галина Ярмоленко – ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва, доценти Ірина Савченко, Людмила Лонська, Людмила Шитик, професор, завідувач кафедри українського мовознавства і прикладної лінгвістики Ганна Мартинова перевіряли студентів рідного ННІ.

Ганна Іванівна розповіла, що рівень складності диктантів обирався відповідно до курсу навчання студентів, але тематика всіх диктантів спільна – усвідомлення необхідності бути грамотним, шана до рідного слова та традицій, національна свідомість.

– Суспільству потрібні грамотні люди, адже рівень грамотності визначає рівень свідомості. Молодь прагне бути на висоті, – говорить Ганна Мартинова. За її словами, упродовж останніх років цій проблемі в школі приділялося менше уваги. На часі порушити це питання і формувати грамотного студента та свідомого громадянина. І університет готовий подавати у цьому приклад.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x