Голова ОДА: «Конфлікт в Умані вичерпано»

Голова ОДА: «Конфлікт в Умані вичерпано»

Порозумінням завершився конфлікт довкола наметового містечка паломників-хасидів в Умані. Їхні представники самі демонтували незаконний намет. А після Рош-а-Шана обіцяють усе в містечку благоустроїти. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ОДА.
Гучний конфлікт спалахнув в Умані минулими вихідними. Місцеві активісти пішли в наступ на наметове містечко по вул. Челюскінців. Вони переконані: представники релігійної громади «Уманська єврейська асоціація» звели тамтешній намет-новобуд поза законом. Керівництво міста це підтверджує.

– Це наметове містечко справді облаштоване не тільки в межах приватної земельної ділянки, а й на самовільно захопленому узбережжі річки Уманка, – говорить в.о. міського голови Умані Олександр Цебрій. – Якраз там вони звели новий намет. Працівники інспекції із благоустрою склали відповідний припис, яким зобов’язали усунути порушення чинного законодавства України, демонтувавши ці споруди впродовж 10 днів. Проте громадські активісти не стали чекати. Вони самостійно розібрали огорожу наметового містечка.
Через це до Умані приїздив Надзвичайний і Повноважний Посол Держави Ізраїль в Україні Елів Бєлоцерковські. А представники паломників-хасидів, громадські активісти сіли з місцевими владцями за стіл перемовин. На особистому контролі ситуацію тримав голова Черкаської ОДА.

– Зрештою, представники хасидів своїми силами демонтували незаконний намет, – розповідає Юрій Ткаченко. – Також сторони домовилися про розроблення проекту благоустрою території наметового містечка із зазначенням її функціонального призначення. Його затверджуватиме міська влада. У цьому питанні треба раз і назавжди поставити крапку. Тим паче з 1 вересня містобудівні повноваження повернули на місця. Тому в керівництва Умані є всі механізми, аби запобігти виникненню подібних конфліктів надалі. Зі свого боку правоохоронці нададуть оцінку діям обох учасників нинішнього інциденту. Закон в Умані діє як для місцевих жителів, так і для приїжджих.

В «Уманській єврейській асоціації» обіцяють благоустроїти все в містечку та унормувати після Рош-а-Шана. Нагадаємо, цьогоріч його відзначатимуть 13 – 15 вересня. В Умані очікують 27 тисяч паломників.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x