Про мультик «Маша і ведмідь»

Мультфільм «Маша і ведмідь» небезпечний для психіки дітей! Вважаю, що його потрібно заборонити взагалі! Для нас, дорослих, мультфільм дуже смішний і забавний. Але ми забуваємо, що маленька дитина, практично не має фільтрів критичного мислення. Він вчиться, прямо наслідуючи того, хто йому подобається. Особливо, якщо образ яскравий. Я, як психолог, дивлюся цей мульт через призму психології. І, що бачу?

Короткий аналіз:
1.Створити яскравий, веселий образ дівчинки, якій дозволено абсолютно все. Повне беззаконня. Роби, що хочеш, порушуй чужі межі, це нормально. Твій каприз – ось, що головне.
2.У дівчинки майже відсутнє почуття жалю, співчуття, ніжності і любові. Розуміти чужий біль і співпереживати, це важлива якість зрілої людини. Базові речі для майбутньої дружини і матері.
3.Ідеї відділення дитини від природи. Всі тварини в страху тікають, тільки з\’явиться це \”диво\”.
4. Дуже дохідливо показано, як можна маніпулювати іншими. Чи не домовлятися, не дбати, не приймати, а саме маніпулювати. Показано через гру. Майже керівництво до дії \”Як стати справжнім стервом\”. Не дивуйтеся потім, якщо Ваша дитина буде \”вибивати\” з Вас все шантажем і істериками. І не тільки.
5. Маша фактично знущається над ведмедем. У кожній серії. Це, як норма відносин. Ведмідь – це чоловічий образ. Як Ви думаєте, яке відношення закласти до чоловіків майбутньої молодій жінці? До чоловіка, до батька, до сина? Чоловік показаний, як об\’єкт для користування. Без поваги. Батьків, до речі, в мультфільмі немає взагалі. Ведмідь, замість тата. Образ повноцінної сім\’ї відсутня. І, моделі нормальних взаємин теж немає. А, це вже фундаментальні, системні речі.
6. Мультфільм створений, як набір яскравих кліпів. Все дуже швидко відбувається. Не встигаєш усвідомити і подумати. Саме, так і відбуваються навіювання.
7. Можна тільки здогадуватися, як буде ставитися до власних дітей доросла Маша. Це вже видно, по відношенню до тварин і ведмедеві.
8. Постійно показано, як можна порушувати соціальні норми. Наприклад, познущатися над Дідом Морозом і т.д. У дитинстві закладається сценарій, програма на все життя. Хто, якщо не батьки, повинні захищати крихкий мир дитини від агресивності мультимедійної імперії? Якій потрібні продажу, рейтинги, порожні, але яскраві картинки і прилиплі до екрану діти. Мета будь-яким способом.

Напевно, Ви скажете, що я \”перебільшую\” і чіпляюся. Ні. Просто, намагаюся бути думаючим татом. У мене дві дочки і я дуже добре бачу, як вони грають і повторюють улюблених героїв мультфільмів. У всьому. До речі, нещодавно, почув, що проект \”Маша і ведмідь\” майже банкрут. Нових випусків не буде. Саме життя зупиняє шкідливий для світу продукт. Бережіть дітей. Зараз, вони дуже швидко ростуть і вчаться. Вбирають все, як \”губки\”. У той час, коли Ви зайняті. Сім\’я, це сама велика і важлива школа дитини! Хто, якщо не Ви?

Реклама

3.7 3 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x