Землевпорядникам Черкащини роз’яснювали земельне законодавство

Землевпорядникам Черкащини роз’яснювали земельне законодавство

У Черкаському обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів відбувся семінар для землевпорядників, які приїхали з різних сіл Черкащини. «Нова Доба» про це дізналася в ГУ Держгеокадастру у Черкаській області.

Начальник відділу оцінки та ринку земель Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області Ольга Пазинич ознайомила присутніх із нововведеннями в земельному законодавстві, зокрема щодо проведення оцінки та ринку земель в Україні, особливостями організації ведення Державного земельного кадастру, порядком набуття права власності та користування на земельні ділянки державної й комунальної власності. Вона наголосила на необхідності своєчасного оновлення нормативної грошової оцінки земель населених пунктів, що дасть можливість збільшити надходження до місцевих бюджетів. Важливою є й інвентаризація наявних (оновлених, застарілих) планово-картографічних матеріалів кожного з населених пунктів.

Також у семінарі взяла участь головний спеціаліст відділу використання та охорони земель ГУ Держгеокадастру у Черкаській області Людмила Пазинич, яка розповіла землевпорядникам про порядок надання земельних ділянок учасникам АТО та членам сімей загиблих військовослужбовців, а також повідомила про необхідність резервування землі для тих, хто нині воює на Сході України. Фахівець відповіла на всі запитання слухачів семінару.

«Упевнена, що знання, які отримали землевпорядники, знадобляться їм у роботі й сприятимуть ефективній реалізації тих завдань, які ставить перед нами суспільство в умовах сьогодення», – зазначила після семінару Ольга Пазинич.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x