На Черкащині проінвентаризовано понад 265 тисяч гектарів земель несільськогосподарського призначення

На Черкащині проінвентаризовано понад 265 тисяч гектарів земель несільськогосподарського призначення

На сьогодні в Черкаській області проінвентаризовано 265,15 тис га земель несільськогосподарського призначення за межами населених пунктів, що становить майже 80% їхньої загальної площі. Найбільше проінвентаризовано в таких районах: Черкаському – 70 тис га або 74%, Канівському – 51 тис га (82,7%), Чигиринському – 29 тис га (52%) та Смілянському 24,5 тис га (88%).
Інвентаризацію земель населених пунктів проведено на площі 138,48 тис га – це близько 49% їхньої загальної площі. Найбільше таких робіт здійснено в Черкаському районі – 12 тис га (69,7%), на Уманщині – 9 тис га (48,5%) та Драбівщині – 8,6 тис га (51%). Про це «Нова Доба» дізналася в ГУ Держгеокадастру у Черкаській області.

Загальна площа сільськогосподарських угідь державної та приватної власності за межами населених пунктів у Черкаській області становить 1 290,83 тис га, з них проінвентаризовано 1 223,5 тис га або 94,78%.

Довідково. Мета державної інвентаризації земель – встановлення місця розташування об`єктів землеустрою, їхніх меж, розмірів, правового статусу, виявлення земель, що не використовуються чи використовуються нераціонально або не за цільовим призначенням, виявлення забруднених земель і деградованих сільськогосподарських угідь, що підлягають консервації, встановлення кількісних та якісних характеристик земель по категоріях земель, їхніх власниках і користувачах з урахуванням змін, що відбулися за період після попередньої інвентаризації земель.
Дані державної інвентаризації земель використовуються для ведення державного земельного кадастру, здійснення державного контролю за використанням та охороною земель і прийняття на їхній основі відповідних рішень органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x