Що таке магнітні бурі і як від них захищатися

Що таке магнітні бурі і як від них захищатися

Завтра відбудеться одна з найсильніших магнітних бур за останні роки. Незважаючи на те, що про подібні явища чув практично кожен, мало хто зможе швидко відповісти, що являє собою магнітна буря, чим вона може зашкодити здоровю і, найголовніше, як вести себе під час таких природних явищ, щоб зберегти здоровя і гарний настрій. “Нова Доба” спробувала знайти відповіді на ці запитання.

Ще зі школи всім відомо, що Земля має надзвичайно потужне магнітне поле. Під його дію підпадає практично все, що перебуває на поверхні планети і навіть за її межами. У тому числі і всі живі істоти, що населяють земну кулю. Оскільки ми живемо в цьому полі від народження, організм його практично не відчуває. Але інколи в результаті впливу на планету Сонця, потужність її магнітного поля різко підвищується. Зазвичай аномальну активність магнітного поля, або так звані магнітні бурі, викликають велетенські хмари плазми, які інколи вириваються і з чорних плям нашого небесного світила. Такі явища відбуваються кілька разів на місяць. Особливо часто навесні і восени.

Тіло людини має понад 5 млн рецепторів, що відчувають рівень напруги магнітного поля, хоча ми про це й не здогадуємося. Магнітні сплески впливають на ці рецепторні закінчення і викликають відчуття дискомфорту, депресії, майже фізичного перевантаження. Особливо важко переживають магнітні бурі люди з хронічними хворобами. Їм потрібно ретельно готуватися до цього природного явища.

* Найперша порада – стежте за прогнозами і слідуйте всім рекомендаціям лікарів. А вони попереджають, що для зниження впливу магнітної бурі не можна зловживати алкоголем, не курити або хоча б скоротити кількість сигарет, не перевтомлюватися на роботі і зменшити фізичні навантаження. Гуляйте на свіжому повітрі не менше однієї години в день.

* Для людей із серцево-судинними захворюваннями магнітні бурі справжнє випробування. Їм завжди треба бути готовими до загострень і тримати ліки в доступному місці. А для підтримки судин в тонусі під час магнітної бурі лікарі рекомендують приймати контрастний душ кілька разів на день. Також допоможе зняти напругу і тривогу ванна з ароматичними маслами і травами.

* Для того, щоб не підвищився холестерин у крові, відмовтеся на час магнітних бур від жирного і солодкого.

* У людей різна реакція на магнітну бурю: хтось її відчуває за три дні до початку, хтось під час, а деякі через пару днів після закінчення. Визначте свій тип і, знаючи метеопрогноз, будьте готові заздалегідь.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x