Черкаський підприємець скидав у каналізаційні мережі отруйні речовини

Черкаський підприємець скидав у каналізаційні мережі отруйні речовини

У Черкасах на території колишнього пивзаводу водоканалівці знайшли підприємця, який незаконно скидав стоки невідомого походження у міську каналізаційну мережу. Стоки мали чорний колір, їдкий запах та +600 температури. Речовину знайшли у грабельному резервуарі на головній каналізаційний насосній станції \”Черкасиводоканалу\” (ГКНС-1). Окрім того, невідомий склад цієї речовини вплинув на технологію очистки стоків на спорудах ПАТ \”Азот\”, за що \”Черкасиводоканалу\” може загрожувати значний штраф. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі КП «Черкасиводоканал».

Цех мереж ВіВ та лабораторія підприємства на чолі із інспекцією для контролю з водокористування і промислового водовідведення негайно зреагували на наявність невідомої речовини у каналізаційній мережі. Відкриваючи кожен каналізаційний колодязь від станції на просп. Хіміків, комунальники за напрямком руху стоків визначили, що речовина прямувала від вул. Громова.

– Пройшовши шлях від каналізації підприємства по вул. Громова до просп. Хіміків, незрозумілі стоки під впливом високого тиску потрапили у колектор, що по вул. Джаліля, та опинилися на головній каналізаційній станції \”Черкасиводоканалу\”, – розповідає начальник цеху мереж водопостачання та водовідведення Василь Литвиненко. – Водночас, щоб знайти конкретного винуватця, ми перекривали усі несанкціоновані підключення, що ведуть на територію колишнього пивзаводу. Таких виявилось аж 6. Потрапити на територію підприємства-порушника не вдалося.

Водоканалівці з’ясували, що забруднюючі речовини потрапили з врізки у мережу \”Водоканалу\” від двох підприємців-сусідів, які не мали навіть договору на скид стоків у міську каналізаційну мережу. У цеху мереж ВіВ наголошують, що незаконне підключення відімкнули, але ж невідома речовина уже потрапила в мережу. Натомість підприємці своєї провини не визнають, запевняючи що шкідливих речовин у відходах їхнього виробництва немає.
Нині проводять лабораторний аналіз стоків, визначаючи їх склад. Підприємцям загрожують штрафні санкції.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x