Черкащина претендує стати центром залучення інвестицій в Україні

Черкащина претендує стати центром залучення інвестицій в Україні

Для цього тут спрощують процес реєстрації бізнесу, дозвільні процедури, земельну бюрократію та запроваджують ліберальні місцеві податки. Про це під час прес-конференції в ІА «Інтерфакс-Україна» розповів голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ОДА.

Відкрити бізнес в області вже можна за 24 години. Зараз тут удосконалюють центри надання адміністративних послуг.
– Це – сервісна служба для бізнесу, – пояснює очільник області. – Саме її повноцінна робота – хороший сигнал для інвесторів і удар по корупції, бо переривається ланцюг бізнесмен – чиновник. Із інвесторами, підприємцями ми працюємо публічно й по-партнерськи. Зрозумілі правила гри для бізнесу на Черкащині – пріоритет роботи нашої команди. Ми робимо акцент на колективній безпеці бізнесу. Збираємося із підприємцями, вони надають свої пропозиції, вказують, де адміністрація може вплинути на пришвидшення вирішення того чи іншого питання тощо. Задіюємо публічні та жорсткі механізми при розгляді конфліктних ситуацій – коли якийсь конкретний чиновник чи організація розставляють штучні перепони для бізнесу.

Окрім того, на Черкащині діють ліберальні місцеві податки. В обласному центрі ставка податку на комерційну нерухомість вчетверо нижча, ніж, приміром, в Одесі. Тут вона становить 0,5% за 1 кв. м, а в деяких районах області – навіть 0,2% за кв. м.
– Ми також спрощуємо земельну бюрократію, – зауважує Юрій Ткаченко. – Зокрема, ліквідували земельну комісію в ОДА, яка розглядала документи від заявників упродовж місяця. Тепер її функції передаємо до департаменту агропромислового розвитку й обласного управління Держгеокадастру. І термін розгляду заяв скорочуємо до 10 днів. Окрім того, Черкащина стала першою областю, де витяг із Держгеокадастру про земельну ділянку можна отримати дистанційно.
Голова Черкаської ОДА гарантує всебічну підтримку всім, хто готовий прийти в регіон і чесно працювати й інвестувати. Мовляв, тут відкритий простір для інвесторів.

– Область, без сумнівів, інвестиційно приваблива, – говорить Юрій Ткаченко. – Тут є все: родючі ґрунти (регіон виробляє вп’ятеро більше зернових, аніж потребує), потенційно приваблива інфраструктура й логістика, водна артерія, а також багато вільних ніш, великі можливості імпортозаміщення. Тому я бачу наше завдання в тому, щоби перетворити Черкащину на центр залучення інвестицій в Україні.
Потенційних інвесторів обласний керманич запрошує на інвестиційний форум-2015. Він відбудеться вже цієї п’ятниці в Києві, в готелі «Опера». Там очікують до півтори сотні учасників. Серед них також дипломати та представники міжнародних інституцій.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x