На Катеринопільщині затверджено 2 територіальні громади

На Катеринопільщині затверджено  2 територіальні громади

Згідно з перспективним планом, який Уряд затвердив 8 вересня, у Катеринопільському районі невдовзі з’явиться 3 територіальні громади. Дві з них уже вийшли на початковий етап процедури добровільного об’єднання територіальних громад. Мокрокалигірська та Єрківська громади отримали позитивні висновки облдержадміністрації про відповідність проекту рішення щодо добровільного об’єднання територіальних громад Конституції та законам України. Ці громади будуть брати участь у чергових виборах, які мають відбутися 25 жовтня 2015 року.

До складу Єрківської сформованої громади входять: селище Єрки та село Радчиха, до Мокрокрокалигірської — села Мокра Калигірка, Суха Калигірка, Єлизаветка, Ярошівка. Вони уже отримують часткові обіцяні Урядом податкові преференції, обсяг яких збільшиться з наступного року.
Бюджетні пільги, обіцяні урядом цьогорічно, об′єднані територіальні громади зможуть отримувати з початку нового календарного року. До бюджетів громад надходитимуть доходи від акцизного збору в межах громади, 60% з податків з доходів фізичних осіб, а також прибуток земельного податку. Крім того, громади зможуть самостійно розпоряджатися землями, що входитимуть до їх складу.

Василь Ходзіцький

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x