«Корвалол» залишився на полицях аптек

«Корвалол» залишився на полицях аптек

Держлікслужба України наприкінці грудня заборонила продаж низки популярних лікарських препаратів виробництва компанії «Фармак», зокрема, «Корвалолу» і «Корвалдину». Проте наразі ці ліки вже випущені з карантину.

Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

Згідно з повідомленням на веб-сайті Держлікслужби, заборона була закріплена її розпорядженнями від 18 грудня 2013 року.

При виявленні зразків вказаних препаратів необхідно було вжити заходів щодо їх повернення постачальнику або знищення.
У Державній службі з лікарських засобів пояснили ситуацію з забороною так: «У разі, якщо якість препарату викликає підозри, наприклад, на нього надійшла скарга, ми відправляємо ліки на лабораторний контроль, і поки не буде результатів, Держлікслужба видає розпорядження про його тимчасове вилучення з обігу», – розповіла глава прес-служби Держлікслужби Олена Ліцоєва.
Якщо лабораторія підтверджує, що препарат неякісний, Держлікслужба видає розпорядження про його повну заборону. Це означає, що його вилучать з усіх аптечних та лікувальних установ країни протягом декількох днів. Вилучені ліки будуть утилізовані.

Нагадаємо, в 2010 році компанія «Фармак» отримала ексклюзивне право на торговельну марку «Корвалол».

На цей час термін карантину для «Корвалолу» вийшов і він знову може бути у вільному продажу в аптеках.
– Серія «Корвалолу», яка перевірялася Держлікслужбою наприкінці року, на теренах нашої області була на той час вже реалізована, – запевнив Олег Борисенко, гендиректор ЧОКП «Фармація». – Це не весь препарат заборонявся, а просто певна серія, щодо якої виникли сумніви щодо якості, була якась скарга на невідповідність певним вимогам тощо. Тоді уся серія вилучається з обігу до закінчення перевірки. Наразі карантин вже скінчився, і цей популярний сердечний засіб можна вільно купити в аптеках. На нашому підприємстві, приміром, є 3 тисячі штук цих ліків.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x