Шевченківський національний заповідник відзначив своє 90-ліття

Шевченківський національний заповідник відзначив своє 90-ліття

Нещодавно Шевченківський національний заповідник у Каневі відзначив 90-річчя із дня заснування. 15 вересня привітати колектив із солідним ювілеєм приїхала голова обласної ради Валентина Коваленко. Також вона передала працівникам заповідника вітальну адресу від Голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана. У ній голова парламенту щиро дякує усім співробітникам музею за вагомий внесок у збереження духовності нації, її історичної спадщини, розбудову державності і творення української культури, професіоналізм та подвижництво. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській обласній раді.

Від себе Валентина Коваленко додала, що саме на таких ентузіастах, як працівники канівського заповідника, і тримаються нині українська культура і наука. Адже вони виконують високу морально-духовну місію. Сьогодні до складу Шевченківського національного заповідника входять вісім пам’яток культурної спадщини, ведеться активна наукова робота, а головне – заповідник став однією з найбільших святинь українського народу. За роки роботи Шевченківського національного заповідника його відвідали сотні тисяч українців та іноземних гостей.

Шевченківський національний заповідник відзначив своє 90-ліття

Принагідно генеральний директор закладу Мар’ян Піняк в урочистій атмосфері вручив грамоти своїм найкращим працівникам за сумлінну працю. Потім голова обласної ради поклала квіти до підніжжя пам’ятника великому Кобзарю і ознайомилася із оновленою експозицією Канівського музею Тараса Шевченка.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x