Міжнародний фестиваль педагогічних інновацій стартував на Черкащині

Міжнародний фестиваль педагогічних інновацій стартував на Черкащині

Уже увосьме поспіль працівники галузі освіти зі всієї України та закордону зібралися в Черкасах на щорічний Міжнародний фестиваль педагогічних інновацій. Тема традиційна і завжди актуальна – інноваційні ідеї в педагогіці. Про це «Нова Доба» дізналася в департаменті освіти і науки ЧОДА.

Урочисту частину фестивалю відкрила ректор Черкаського обласного інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Наталія Чепурна, яка висловила сподівання що цьогорічний фестиваль принесе нові ідеї та зміцнить бажання здійснювати і впроваджувати щось нове для гідного шкільного виховання дітей.
У пленарному засіданні фестивалю взяли участь дійсний член Національної академії педагогічних наук України, директор Інституту проблем виховання НАПН України Іван Бех, начальник відділу дослідження підготовки вчителів Інституту модернізації змісту освіти Міністерства освіти і науки України Світлана Кириленко, заступник директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Оксана Сімушіна, методист Центру інноваційного розвитку та методичної роботи Управління освіти Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Іван Єрмаков.

На фестивалі також презентували діяльність новоствореної Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» та закликали освітян активно долучатися до інноваційного творення освітньої галузі.
− Черкащина здавана славилася своїми освітянськими традиціями, пошуками нових шляхів розвитку. Без перебільшення можна сказати, що кожен із навчальних закладів нашої області знаходиться у постійному пошуку нових шляхів підвищення фахової майстерності педагогічних кадрів, виховання особистості школяра. Особливу увагу ми приділяємо організації дослідно-експериментальної роботи, як пріоритетному чиннику модернізації регіональної системи освіти, – наголосила заступник директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Оксана Сімушіна.

У рамках урочистості нагородили педагогічних та науково-педагогічних працівників України, які вибороли перемогу у конкурсній частині VII Міжнародного фестивалю педагогічних інновацій. Крім того, за програмою першого дня фестивалю учасники відвідали Канівщину, зокрема Шевченківський національний заповідник, Музей Т.Г. Шевченка.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x