Інвестиційний форум Черкащини відбувся у столиці

Інвестиційний форум Черкащини відбувся у столиці

Більше сотні учасників і понад п’ятигодинні дискусії. Найочікуваніша бізнес-подія області відбулася у столичному готелі «Опера» в п’ятницю. На інвестиційний форум-2015 з’їхалися черкаські підприємці, інвестори, представники міжнародних інституцій та ін.
Відкривав форум голова Черкаської ОДА. Юрій Ткаченко розповів присутнім, чому в область треба інвестувати та як тут працюють із бізнесом. Бо з перших днів, відколи очолив Черкащину, запроваджує нову політику в роботі з інвесторами. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ОДА.

– Наш головний принцип – інвестор має почуватися в нас, як на курорті: відпочиваючи, витрачати кошти, – наголошує очільник області. – Я прийшов на цю посаду з бізнесу, тому розумію, що треба підприємцям. На рівні держави вже розпочалися реформи, ініційовані Президентом України. Ми запроваджуємо також локальні реформи, спрощуючи бюрократичні процедури. Приміром, бізнес у нас уже можна зареєструвати за 24 години. Ми ліквідували земельну комісію в ОДА, яка розглядала документи від заявників щонайменше місяць. Наша область має великий потенціал для інвестування. Це – вигідна географія та логістика, природні задатки, багато вільних ніш для підприємництва й імпортозаміщення тощо. Але найголовніше – на Черкащині ми з бізнесом на одному березі!
Бізнес-політику голови Черкаської ОДА похвалив віце-спікер парламенту Грузії Георгій Барамідзе. Він теж узяв участь в інвестфорумі. Високопосадовець розповів про реформи у Грузії.
– Я вірю в те, що все вдасться в Україні, якщо в окремо взятій області вже є такі рішучі кроки для покращення інвестиційної привабливості, – зауважує Георгій Барамідзе. – Я аплодую за це губернатору. Коли ми починали реформи в себе, то були на 120-му місці рейтингу з бізнесування. Потім перемістилися на 8-ме. Це все переважно завдяки боротьбі з корупцією та зниженню податків.
Інвестфорум-2015 організувала не сама влада, як раніше. Її партнерами стали Українська бізнес-асоціація, видання «Бізнес» та черкаські підприємці.

– Наші журналісти для спецвипуску «Бізнесу» про інвестиційну Черкащину провели там два тижні, – розповідає президент Української бізнес-асоціації, шеф-редактор видання Володимир Чеповий. – Ми були вражені взаємодією влади й бізнесу. Там є довіра, а без неї не буває результату. Тому необов’язково бути Саакашвілі, щоби щось змінювати. Українці теж можуть. І ми це бачимо на Черкащині.
На форум, кажуть організатори, було кількасот заявок. Вони ж запросили лише реальних інвесторів і підприємців. Ті розповідали на загал свої бізнес-історії.
– Я працюю на Черкащині, тому що там є для цього всі можливості, – зауважує президент групи компаній «ByFrederic» Фредерік Шавіньї. – Звісно, в Україні є певні складнощі для бізнесу. Однак ця область – одна з найкращих, особливо в роботі з бізнесом. Зараз ми реалізуємо проект із будівництва порту в Червоній Слободі. Маємо ще плани. А такий форум – це гарна можливість обмінятися контактами.

На інвестфорумі презентували проекти розвитку Чигиринщини, Уманщини й Канівщини. Водночас кілька потужних інвесторів вже анонсували свої нові проекти.
– При попередній владі наша компанія на Черкащині натерпілася, м’яко кажучи, – розповідає генеральний директор компанії «Нібулон» Олексій Вадатурський. – Зараз усе гаразд. Ми плануємо інвестувати в Черкащину близько 20 млн дол. Ідеться про будівництво елеватора на Уманщині. Ми маємо показати іноземцям, що, попри ситуацію на Сході, в Україну можна й треба інвестувати.
Нинішній форум організатори називають лише початком бізнес-діалогу. Новий планують провести вже на Черкащині.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x