Як захистити організм від нітратів узимку?

Як захистити організм від нітратів узимку?

Черкащани, які прагнуть вести здоровий спосіб життя і влітку. і, тим паче взимку намагаються вживати якнайбільше фруктів та овочів. Та нажаль, ці продукти часто багаті не тільки на вітаміни, яких нам так бракє взимку, але і на нітрати. Про те, як захиститися від їх руйнівного впливу «Новій Добі» розповіли в Держспоживінспекції України.

При тривалому вживанні забрудненої нітратами води, овочів та фруктів розвивається хронічна інтоксикація. У Вашому організмі виникає цілий ряд порушень: кисневе голодування органів та тканин, можливий розвиток хронічних гастритів, гастордуоденітів, виразкової хвороби, захворювання печінки і жовчовидільних шляхів, захворювання і порушення функції нирок, порушення зі сторони нервової і серцево – судинної системи; з’являється дратівливість, швидка втомлюваність, зниження працездатності та розумової активності; нітрати також сприяють розвитку алергічних хвороб.

Поради споживачам про те, як захистити себе від нітратніх включень в продуктах харчування:

1.Для дитини обмежуйте споживання тепличних овочів: як правило, вміст нітратів у овочах закритого ґрунту у 1,5-2 рази більше, ніж у овочах, що росли у відкритому ґрунті.

2. Краще споживати сезонні овочі.

3. Якщо є підозра, що овочі, які ви купили, «багаті на нітрати», то зберігати їх потрібно протягом короткого часу і бажано у прохолодному темному місці, а ще краще — в холодильнику, щоб нітрати не перетворювалися у нітрити.

4. Для зменшення кількості нітритів в організмі людини необхідно у достатній кількості споживати вітамін С (аскорбінову кислоту) та вітамін Е, вони знижують шкідливий вплив отруйних речовин.

5. Салати необхідно готувати безпосередньо перед вживанням та з`їдати відразу.

6. Соки зберігайте в холодильнику. Не варто споживати соки, пюре, плодоовочеві консерви, що тривало зберігались без охолодження.

7. Не використовувати для приготування їжі для дітей розморожені плоди та овочі, які до споживання довго перебували у розмороженому стані. При розморожуванні ці продукти легко уражаються мікроорганізмами, які викликають накопичення нітратів.

8. Не споживайте питну воду із джерел, неперевірених або неконтрольованих на вміст нітратів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x