На ремонт доріг на Чорнобаївщині виділено понад 1 млн грн

На ремонт доріг на Чорнобаївщині виділено понад 1 млн грн

Верховною Радою України внесено зміни до ст.91 Бюджетного кодексу України, відповідно до яких, видатки місцевих бюджетів можуть спрямовуватись не тільки на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання доріг місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах, а й на капітальний та поточний ремонт вулиць і доріг населених пунктів та інших доріг, які є складовими автомобільних доріг державного значення (як співфінансування на договірних засадах).
У Чорнобаївському районі, як і по всій Черкащині, вкрай незадовільний стан дорожнього покриття, тому на ремонт доріг місцевого значення в 2015 році з місцевих бюджетів сільських та селищної рад були виділені кошти в сумі 1 млн 385 грн, і, наразі активно проводяться ремонти цих доріг. Про це «Нова Доба» дізналася в Чорнобаївській РДА.

16 вересня голова райдержадміністрації Сергій Джоболда за участі голови районної ради Михайла Бургана, представників громадськості здійснив робочу поїздку в село Іркліїв, метою якої є перевірка якості виконання поточного ремонту дороги місцевого значення.
У ході поїздки Сергій Джоболда провів зустрічі з інженером Золотоніського ДЕД Миколою Стояном та сільськими головами села Іркліїв – Надією Боковою та села Мельники – Світланою Компанієць з приводу ремонту та подальшої співпраці щодо ремонту на інших ділянках напрямку Іркліїв – Черкаси.

– Стан сільських доріг у районі – одна з найболючіших проблем, – сказав Сергій Миколайович у ході зустрічі, – і вирішувати її потрібно вже сьогодні. – А тому кожен сільський голова буде нести персональну відповідальність за стан справ по ремонту доріг.
Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою покращення транспортного сполучення між населеними пунктами з місцевого бюджету Іркліїської сільської ради виділено на ямковий ремонт доріг 180 тисяч гривень, Мельниківською та Крутьківською – по 55 тисяч гривень.

Протягом серпня-вересня на ремонт доріг в районі використано 210 тис грн, загальна площа відремонтованих ділянок доріг становить 800 м кв. і ці роботи щоденно продовжуються.
Також проведено роботи по впорядкуванню придорожніх смуг, вирубці дикоростучої порослі, ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ в лісозахисних насадженнях автодоріг, тощо.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x