Ветеранам та чорнобильцям роздали автомобілі

Ветеранам та чорнобильцям роздали автомобілі

39 ветеранів Великої Вітчизняної війни, один учасник бойових дій в Афганістані та 2 ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС отримали від влади 42 новеньких «Сенси» та «Матізи». Автомобілі були придбані за кошти місцевих бюджетів та благодійників і вручені з нагоди 60-річчя Черкаської області. Про це дізнався власний кореспондент «Нової Доби».

Сьогодні на площі Богдана Хмельницького голова ОДА Сергій Тулуб разом із віце-прем’єр-міністром України Костянтином Грищенко вручили ключі від автомобілів черкащанам, які віддали свої найкращі роки і здоров’я за те, щоб своєю мужністю примножити славу Черкаського краю.

Ветеранам та чорнобильцям роздали автомобілі

– Я учасник бойових дій у двох війнах: германській і японській. – розповідає Григорій Підопригора. – Після цього ще 4 роки в Китаї відпрацював. Маю 22 нагороди, 2 ордени слави. У черзі на машину стояв уже 9 років. І ось нарешті я – маю свої колеса. Мені 88 років, то сам уже звісно не поїду, але може хоч внуки повозять на старості. Дуже вдячний усім, хто причетний до того, щоб я отримав такий подарунок.

– Виконуючи програму Президента України до 65-річчя Великої Перемоги, ми започаткували програму придбання автомобілів ветеранам за благодійні кошти. Так, за кошти благодійників було придбано 29 автомобілів, інші – 13 на загальну суму 678 893 грн. – за кошти місцевих бюджетів, – розповів директор Департаменту соціального захисту населення Михайло Скляров.

Він також наголосив на тому, що у нинішньому році програма вручення ветеранам автомобілів набрала серйозних обертів. Загалом, протягом 2010 – 2013 років у Черкаській області автотранспортом було забезпечено 317 осіб. Із них 170 ветеранів війни, 24 чорнобильці та 127 інших пільгових категорій. Для порівняння в 2009 році було забезпечено лише 14 осіб, які потребували забезпечення автотранспортом.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x