Понад 7 млн грн черкасці сплатили до місцевого бюджету

Понад 7 млн грн черкасці сплатили до місцевого бюджету

Протягом 8 місяців поточного року за право здійснювати оптову та роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами черкащани сплатили до місцевого бюджету майже 7,6 млн грн, з них майже 4,6 млн грн надійшло за ліцензії на право роздрiбної торгiвлi та понад 3 млн грн – на право оптової торгівлі зазначеними підакцизними товарами. Про це повідомив заступник начальника Державної податкової інспекції у м. Черкасах Олег Коваль. «Нова Доба» про це дізналася в ДПІ у м. Черкасах.

На сьогоднішній день Центром обслуговування платників ДПІ у м. Черкасах видано понад 600 нових ліцензій на право здійснювати роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами, з яких понад 40 відс. видано для торгівлі тютюновими виробами.

Державна податкова інспекція у м. Черкасах звертає увагу суб’єктів господарювання на те, що для оформлення (отримання вперше, отримання дублікату, проставлення відмітки про внесення щоквартальних платежів) ліцензій на роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами слід звертатись безпосередньо до територіального Центру обслуговування платників за місцем розташування об’єкта торгівлі.

Ліцензія видається лише за умови фактичного надходження встановленої плати за ліцензію до відповідного бюджету, що перевіряється уповноваженою на видачу ліцензій особою на підставі поданої заявником копії платіжного доручення (з відміткою банку про сплату), довідки відповідного фінансового органу про фактичне надходження коштів до бюджету. Ліцензія видається заявникові у разі пред\’явлення ним документа, що посвідчує особу (для фізичних осіб), або уповноваженому на це представнику заявника.

Нагадуємо, що для своєчасного одержання ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами платнику необхідно подати заяву з документами не пізніше, ніж за 10-15 днів до початку її дії, а продовження терміну сплати за ліцензію здійснювати за 10 днів до її закінчення.

Дія ліцензії призупиняється у разі несвоєчасної сплати чергового платежу за ліцензію, а поновлюється – у разі сплати заборгованості.

Детальні консультації щодо оформлення ліцензій можна отримати у Центрі обслуговування платників ДПІ у м. Черкасах за адресою: 18002, м. Черкаси, вул. Хрещатик, буд.235, тел. 32-11-27.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x