Христинівщина підтримує програму з енергоефективності

Христинівщина підтримує програму з енергоефективності

73 відсотки всіх сімей, які оформили такі кредити, звернулися до банків в останні два місяці. Така позитивна динаміка свідчить про схвальну реакцію громадян на урядову ініціативу з енергозбереження. Про це розповів голова Христинівської райдержадміністрації Олександр Ковбасюк на семінарі з енергоефективності, який відбувся 23 вересня. «Нова Доба» про це дізналася в Христинівській РДА.

− 134 тис домогосподарств району, − розповів очільник району Олександр Ковбасюк.
За його словами, впровадження заходів з енергоефективності у житловому фонді району спрямоване на підвищення ефективного використання паливно-енергетичних ресурсів населенням через запровадження механізму стимулювання населення до енергоощадності. Позитивний ефект очікується отримати за рахунок виконання комплексу організаційних, технічних, технологічних, фінансових та інших заходів з раціонального використання енергоносіїв та їх економії, у тому числі на рівні кінцевого споживача, підвищення ефективності функціонування різноманітного енергоспоживаючого та енергогенеруючого обладнання, більш широкого залучення в енергобаланс району вторинних енергоресурсів, використання місцевих енергоресурсів, поновлювальних джерел енергії, альтернативних видів палива.

Заступник керівника районного відділення АТ «Ощадбанк» Олена Янчук роз’яснила умови кредитування банком заходів з утеплення будинків. Відшкодування частини суми кредиту проводиться одноразово кожному позичальнику-фізичній особі в розмірі 20 % суми кредиту, залученого ним за одним кредитним договором на придбання котла, але не більше 5 тисяч гривень за кожним кредитним договором. Для того, щоб отримати 20 % компенсації тіла кредиту на придбання котла, що працює на альтернативному паливі необхідно обрати його, оформити кредит у будь-якому відділенні «Ощадбанку» та подати документи, що підтверджують придбання котла. У свою чергу банк передає дані щодо позичальників в Держенергоефективності, яке перераховує компенсацію на поточний рахунок фізичних осіб, відкритий в «Ощадбанку».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x